Zvažujúci sa pozemok a úprava terénu

Ahojte chcel by som prosiť o radu, staviame bungalov na zvažujúcom sa pozemku s prevýšením na hornej strane od cesty domu cca 1,30m nad základovú dosku tam kde by mala byť terasa. Skladba podlahy bude 25cm, nad základovú dosku. Zo spodnej strany domu končí základová doska cca 30cm nad terénom. Otázka je akým spôsobom zrovnať pozemok aby nebol problém s dažďovou vodou stekajúcou z cesty: Rozmýšľam,že znížim terén cca 1,4m na hornej strane cca 10 cm pod úroveň základovej dosky a vybudujem múrik resp. oporný múr z dvoch strán pozemku asi 30cm nad úroveň cesty a následne na to pôjde plot 1,7m vysoký z plotových tvárnic. Ak niekto riešil podobnú situáciu ako se to riešil vy?? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@petkomonika Samotné riziko je už len to, že ste postavili dom pod úrovňou cesty. Pri nejakom prívalovom daždi sa môže stať, že sa voda dovalí z cesty a zaplaví ti dom. Mali ste dom dvihnúť aspoň o 1/5 metra, ale teraz to už nezmeníš. Preventívne by som urobil nejaký silný oporný múr medzi domom a cestou, aby som prípadnú vodu odklonil mimo dom. Nepoznám terén (z tých 2 fotiek nie je jednoduché vydedukovať, čo sa kam zvažuje), tak ťažko sa niečo navrhuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna vec je zabrániť cvode aby pritekala. Druhá však je kam odviesť tú zo striech a vlastného pozemku. Je na druhej strane prirodzený odtok alebo to potečie k susedom ? A čo keď si susedia spravia také isté oporné múriky. Je tam podložie, ktoré je priepustné ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?