Zničená tráva po detskými hojdačkami

Ahojte, rozmýšlame o vybudovaní detského ihriska na záhradke, kde bude vyčlenená časť pre detské hojdačky, šmyklavku a záhradný domček..neviem či je najrozumnejšie nechať trávnatý povrch, ..kedže napr. pod hojdačkami sa tá tráva veľmi rýchlo zničí, pozeral som aj nejaké pružné povrchy na exterierové ihriská, ale vychádza to veľa cca 60e/m2..piesok neprichádza tiež do úvahy, lebo ten je všade, dlažbu by som nechcel dávať, chcem sa vyhnuť betonovej džungli, kamienky môžu spôsobiť škaredé pády.....je ešte nejaký materiál, ktorý napr. tlmí pády a je vhodný na povrchy za normal cenu? ..dakujem za rady
Odpovedať
Toto by aj mňa zaujímalo. Pomaly budem riešiť podobný problém :) Aj ja ďakujem vopred za všetky nápady
Odpovedať
my chceme dat umely travnik, olemovat plastovymi obrubnikmi.
Odpovedať
@matkamirko aj ja som nad ním sprvu uvažoval, ale ten čo aj vyzerá ako pravý je z tých drahších, ..píšu síce že to nie je náročné na udržbu, ale je, je treba ho vysávať aby vyzeral dobre...alebo striekať vodou..máme aj dosť stromov, ked opadávajú listy , tiež to treba odstranovať..no neviem, zatial asi nie, nie som uplne stotožnení s "umelinou".
Odpovedať
Profilova fotka
Minulý týžden v relácii Hurá so záhrady na jednotke robili detské ihrisko, spomínali aj plochy, aké sa dávajú pod ne.pozri v archíve reláciu.
Odpovedať
povrchy na ihriska su drahe, naj je trava, rychlo regeneruje, je prirodna,ze ju deti osuchaju? No a? ved je to ihrisko. ked vyrastu dosejete a hotovo.
Odpovedať
my mame travu, od maja do septembra ak tam sa cez den deti hraju, vecer ju polejeme. Nemame zatial ziaden problem s tym.
Odpovedať
Profilova fotka
@michalpd1977 Tiež som toho názoru, že tráva je tráva. V záhrade je prirodzená a tam, kde sú deti, tam to žije. Nikoho nezaujíma, že je pod hojdačkou pár zodratých miest. Dnes to nie je len o hojdačke ako kedysi. Boli riadne vydraté miesta, lebo na starom orechu visela len jedna hojdačka a pri nej rad detí z ulice. Neboli žiadne domčeky a šmykľavky priamo v záhrade. Teraz deti aktivity striedajú a trávnik preto zostáva relatívne v poriadku. Pokiaľ by ste však chceli vytvoriť celok a bezpečnú zónu aj pod preliezačkami, tak určite tento povrch - http://www.regumami.sk/produkty/proti...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?