Zloženie strechy na prístrešku na drevo

Ahojte, potrebujeme poradiť. Prístrešok na drevo sme pokryli zvyškom parozábrany, aby dovnútra nepršalo, kým ho pokryjeme. Krytina bude z falcovaného AL plechu na plné debnenie. Môže ísť tento plech priamo na parozábranu? Alebo ju odstrániť? Či snáď nahodiť kontralaty a na ne dať krytinu? Za každú radu budeme vďační.
Odpovedať
foliu tam jednoznacne nechat lebo ked ju odstranis bude ty kvapkat rosa s plechu priamo na drevo. Folia ti zachyti rosu hlavne rano kedy sa najviac rosi plech zo spodu
Odpovedať
Ak tam mate naozaj parozabranu co je igelitova folia ktora sa pouziva pri zateplovany podkrovia tak tato folia tam je uplne zbytocne pocas horucav ti ju uplne roztopi najlepsie je tamdat kontaktnu textilnu foliu ktora je nato priamo urcena
Odpovedať
ak foliu tak stresnu ale pristresok na drevo to nevyzaduje parozabranu urcite nie
Odpovedať
Prepáčte, zle som sa vyjadril. Je to samozrejme strešná fólia a nie parozábrana. Mea culpa. Inak ďakujem za rady.
Odpovedať
Ja by tu foliu tam nechal vsak skuste dat plech a sami uvidte ako bude z neho dole kvapkat ranna rosa
Odpovedať
Podľa mňa fóliu netreba,určite tam nebude stekat dennodenne 5litrov vody z rosy a keďže je to prístrešok,tak predpokladám že je to odvetrane takže to rýchlo preschne.
Odpovedať
Ak je to PE folia, tak ta sa pod plechom roztopi. Ak je to ta tkanivova plachta, tu si tam kludne nechaj, akurat si tou foliou teoreticky predlzis zivostnost toho debnenia..
Odpovedať
Ahoj,cez leto som robil pristresok a tiez som daval debnenie-foliu a plech
Odpovedať
Ďakujem všetkým za ich rady. Krytina už je nahodená, fóliu som pod ňou nechal. Prístrešok už môže plniť účel na ktorý bol postavený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?