Rýchlo rastúci a pekný živý plot

Akoj Ako iný, aj my sme mali buksus a zožral nám ho ázijský nájazdník. Otázka znie. čo miesto neho . Niečo rýchlo rastúce a pekné. Dik LEO.
Odpovedať
Zlaty dazd, vtaci zob,tavolnik a pod.
Odpovedať
vavrinovec
Odpovedať
HMM mal som na misly celoročné tvrvanlivé rastliny ,ako ten buksus, Ale aj ten vavrínovec je hrozne pekný
Odpovedať
ak by niekoho zaujímalo našiel som toto: http://www.lumigreen.sk/eshop/vzdyzel...
Odpovedať
Profilova fotka
sorry za uprimnost... ale gramatikou ukazujes kto si...@copyandpaste
Odpovedať
Dík za tipy na, aj s linkom.
Odpovedať
@andyfoto tý sa hambýš? Vieš že môžeš len zaseba, lebo za mňa ako by si mohol. :)
Odpovedať
Link vyzera celkom dobre, aj som ho poslal zene, nech jej spravim radost. No my nejako si neplanujeme velke vysadby okolo domu, skor nieco decentneho by mohlo stacit. Je pravda, ze ja sa o to moc starat nebudem, max tak polejem, takze je to skor na zene, co a kolko si toho nalozi na plecia
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@leo136 Záleží akú výšku chcete dosiahnuť. Zaujímavá náhrada je aj z bršlenu. Je viac druhov a je to podobné ako krušpán. Euonymus fortunei. Kvalitný živý stálozelený plot je aj z vavrínovca a photinie. Miestami však môžu omrznúť, najmä v prvých rokoch po výsadbe. Neskôr ak omrznú, rýchlo regenerujú aj obrastú novými listami.
Odpovedať
@tomino_33 vieš čo. Max 2 - 3 do roka obstriháš ker el. nožnicany kludne v pohodičke, opečieš slaninku s bryndzou zaleješ chladným plzenským.... ta neostriháš ten živí plot.... Mne sa páči tento: http://www.lumigreen.sk/eshop/vtaci-z... Hlavne kvôly tejto pasáži: ( Listy sú úzke tmavozelenej farby a na jeseň sa sfarbujú do červena. ) viac farebné do roka. Nielen zelená celoročne. Ale mojej polovičke sa páči toto: http://www.lumigreen.sk/eshop/vtaci-z... :)
Odpovedať
NO a dvôležitá informácia: Tesne pred kúpov sam sa informoval či majú tovar skladom a napadlo ma opýtať sa či náhodou tieto rastliny nežerie ten azijsky žrút, no a odpoveď bola veľmy krutá... zožerú aj to. Tak že jednoznačne ihličnany , alebo tuja... :( Tešil som sa na dvojfarebný živí plot..... :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
cize vijacka kruspanova, zerie vtaci zob?
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 A čo keby ste si vytvorili živý plot z hrabu, alebo brestu, v kombinácii s bukom alebo javorom. Sú to síce opadavé druhy ale buk a hrab si ponechávajú listy dlho do zimy, niekedy aj do jari, kým nezačnú rašiť mladé listy, je pekne vyfarbený na jeseň, vznikne hustý až nepreniknuteľný živý plot, aj do riadnej výšky ako ho pustíte, výborne sa tvaruje. Pestovaním vznikne naozaj hmota zelene, vyžaduje strihanie tak 3x za rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?