Železničné podvaly na stupňovité terasy okolo domu

čaute, chcem sa popýtať na radu ohľadom podvalov. Kúpil som za domom svah a chcem z neho vymodelovať také stupňovité terasy. Budem to svahovať zo železničných podvalov. Neviete mi poradiť niečo s čím aspoň trocha minimalizujem zápach, hlavne v lete? Prípadne nejaké dobré rady ohľadom práce s týmto matrošom? Za každú radu vrelá vďaka :-D Mudrlanti ohladne škodlivosti a podobných rečí prosím nereagujte. Fajčenie je škodlivejšie a fajčiarom tu rady nedávate. Prípadne kde by som kúpil nemorené podvaly alebo agatovú gulatinu?
Odpovedať
Profilova fotka
@kamenozrut Nebudem Ti kázať o škodlivosti... ;-) Len som si spomenul, že za komančov sa takto riešili svahy v záhradkách nad našim sídliskom. Ale to bolo pred 40 rokmi, pane... Čo tak riešiť to na úrovni doby? Napr. svahové kvetináčové tvárnice....? https://www.google.sk/search?q=svahov... Nie je to až tak fatálne drahé...
Odpovedať
Dík za reakciu ale zasa od veci. Pýtal som sa na niečo a dostal som odpoveď na úplne niečo iné. Keby som chcel takéto kvetináče tak sa nepýtam na podvaly :-D Neboj viem kde sú stavebniny pane... A mimochodom tie tisíce záhrad riešených podvalmi sú podla Teba mimo doby? Asi preto budú podvaly úzkoprofilový tovar na železnici, čo? Lebo toľko ľudí je spiatočníckych....
Odpovedať
@kamenozrut Prečo sa to ty vlastne pýtaš, keď všetko vieš najlepšie?
Odpovedať
konkrétne čo viem najlepšie? videl si že by som si odpovedal na otázku?
Odpovedať
@kamenozrut Ničím tie pachy neminimalizuješ a ani sa nedá ničím odstrániť tá úprava hranolov. Jediné čo by si mohol urobiť je dať to do špecializovanej firmy aby to v rámci zákona zlikvidovala ako nebezpečný odpad. Inak rád by som ťa upozornil aby si si pozeral zákon o odpadoch a ver tomu že sa určite od Vás niekto nájde ,komu to bude smrdieť a ver tomu sa ,že u teba zastaví nejedna inštitúcia,ktorá bude zvedavá odkiaľ tie hranoly máš a či náhodou nevieš ako sa nakladá s nebezpečným odpadom. Pozri si aj pokuty, ktoré ti hrozia a ešte k tomu budeš musieť na vlastné náklady zaplatiť firmu,ktorá tvoj nebezpečný odpad zlikviduje. Môže sa stať ,že z pekne upraveného svahovitého terénu ti zostane len bagrovisko.
Odpovedať
@kamenozrut Ešte k tym podvalom ze sa dajú kúpiť aj neosetrene. Videl som to na Google keď som hľadal odpoveď na tvoju diskusiu. Viem ze sa niekde písalo ze najlepší spôsob ako ochrániť drevo je ho pekne odpáliť aby trošku zuholnatel povrch. Ale to asi trepem už :-D daj si do google zeleznicne povaly predaj a je tam aj niekoľko firiem co ich vyrába a nie sú ničím ošetrené. Alebo zbehni niekde na pílu ci ti nedokážu také hranoly napilit. Uvidíš co bude lacnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Robla som záhradu, kde si domáci pán zabezpečil tiež železničné podvaly a robili sme z nich obruby okolo záhonov živých plotov namiesto obrubníkov, vyzeralo to dobre, tiež časť chodníka spolu kameňmi a štrkom. Cítiť ich len počas horúceho leta ale ak sa dajú aromatické rastliny a bylinky, tak to jemne stlmí....v druhej záhrade sme dali na píle narezať tieto podvaly a natierali sme ich, aby vydržali čo najdlhšie.
Odpovedať
poradim ti taketo nieco :) http://eshop.drevoma.sk/produkty/druh...
Odpovedať
@blackomt vdaka pojdem na tu pilu pozriet
Odpovedať
vlastna skusenost, mame ich 7 rokov... okolo domu mame vyprchane, uz nepachnu :-) z tych novsich podvalov mame kompost na konci zahrady. Tesim sa ked vypachnu aj tie a budem ich moct pouzit v zahrade. Podvaly sme pred ulozenim kartacovali ocelovymi kefami na frtacke... zapach sa da minimalizovat len casom.
Odpovedať
Profilova fotka
@meamak krásne máte tie podvaly :-p
Odpovedať
@clean clean to asi nebude ;-) ale my ich milujeme...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@meamak presne podobne chcem i ja niečo robiť :-D Máte to veľmi pekné, dokonca i sudy máme rovnaké
Odpovedať
@kamenozrut nove podvaly sa daju kupit v Losonci, http://www.parkety-heal.sk/zeleznicne...
Odpovedať
@kamenozrut dakujem, vyborne sa nam byva... drzim palec :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
nas vytvor z podvalom, predavame nemorene, nove v dlzke 2,6m
Odpovedať
Profilova fotka
nas vytvor z podvalom, viem zohnat nemorene, nove v dlzke 2,6m
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@andy03 ahoj, prosím môžem poprosiť o cenu a odkiaľ ste? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@andy03 aj ja by som mal záujem poprosím cenu a odkiaľ ste
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@andy03 dobry den a cena novych nemorenych je aka dakukem tiez ich zhaname
Odpovedať
@andy03 a ak je tam cena tiez zhaname dakujem.za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?