Zeleň na terase

Ahojte ;-) , ako "nováčik" sa vás chcem spýtať.... Máme veľkú terasu s integrovanými črepníkmi po obvode. Potrebujem do nich niečo nasadiť, resp. niečo "jesenné", čo by mi ale vydržalo aj zimu. Okrem vresov ale nepoznám nič iné a aj tých by som potrebovala cca 100 ks. Okrem iného neviem, či by som ich mohla na jar vybrať, nasadiť do črepníkov niečo iné a na zimu opakovane použiť vresy. Neviem, či je možné vresy presádzať...Chcelo by to nejakú kombináciu uvedeného vresu + niečo iné. Budem vďačná za vaše rady, postrehy, odporúčania... Pekný deň :-)
Odpovedať
Kedze tam chces vresy a kombinovat s niecim inym , musis sa zamerat na kvety,ktore potrebuju rovnake podmienky a rovnaku zeminu. Vresy su kyslomilne rastliny, takze k nim musis sadit tiez rastlinky,ktore vyzaduju kyslu podu, napr. Rododendrony,azalky,hebe a pod. Tieto menovane, aj vresy znesu aj tien, ci polotien. Treba sa riadit aj tym, na ktoru svet.stranu mas terasu,aby si zbytocne nesadila rastlinky,ktore budu zivorit
Odpovedať
Profilova fotka
vresy su super nam sa drzia uz dost dlho..
Odpovedať
Profilova fotka
@ashleymaria Medzi jesennými výsadbami nesmú chýbať nízke a kompaktné ihličnany (cyprušteky, borievky, smreky a borovice), chryzantémy, jesenné astry, brečtan, vresy, vresovce, bršlen, dráč, hebe, santolina, atď. Je veľmi dôležitý pomer slnka a tieňa počas dňa, tiež aj to, či je terasa chránená pred severným vetrom, prípadne, či tam nenafúka sneh. Aká je veľkosť nádob? Z čoho sú? Ak sú dostatočne veľké, viete vysadiť aj kombinované druhy podľa nárokov na pôdu, oddeliť kyslý substrát – rašelinu od záhradníckeho substrátu. Aj nádoby môžete vystlať textíliou alebo fóliou. Ako máte zabezpečený odtok prebytočnej vlahy, alebo plánujete len drenážnu vrstvu? Pokiaľ je nádoba veľká, nemusíte vyberať na leto vresovce preč, stačí, keď v blízkosti vysadíte kvitnúcu kompaktnú trvalku a na jeseň zasa zažiari vres. Nezabúdajte na zálievku aj počas zimy, keď nemrzne.
Odpovedať
@rastlinky_sk , veľmi pekne ďakujem :-) ...užitočné rady, postrehy, odporúčania. Už sa teším na finálne štádium dokončenia terasy a na sadenie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?