Závlaha, ventil Toro asi prepúšťa

Zdravím zriešil som závlahu, mám hlavný elektro ventil na pripojenie na vodu a potom ventily na sekcie. Skúšobne som ju spustil, všetko bolo OK. Ale povypnutí sa na dvoch tryskach spravilo mokre koleso a je tam už skoro týždeň. Stále je tam čerstvo mokro. Hodiny na vodu sa ani nepohnú. Je možné, že ventily stále trošku prepúšťajú? Čo s tým? Sú to ventily Toro EZ Flo Plus. Vďaka
Odpovedať
@tribratri Možné to je. My to nevidíme, nevieme posúdiť. Ty si na mieste, ty to vidíš. A aké mokré koleso sa vytvorilo na tryskách. Ja si to absolútne neviem predstaviť to mokré koleso na tryskách. Koľko je tam vody? Pár kvapiek? Liter? Za vedro? Nemáš naopak nainštalované ventily? Sú správne v smere toku vody? Ja síce nemám Toto ventily, ale Gardeny, no viem, že keď ich dám naopak, tak sa neotvoria. Možno je to u Toro ventilov jedno, neviem, ale skontroluj si to .
Odpovedať
Koleso myslim blato v okruhu zhruba 1m, v tesnej blizkosti trysky mala kaluza (tak 3cm priemer). Zastavil som vodu, tak to uz schne ale odfotim potom. Ventily by mali byt spravne otocene ale skontrolujem.
Odpovedať
Ked ti ventili netesnia, tak voda bude unikat pokial sa tlak v sustave nevyrovna atmosferickemu tlaku. Preto sa ti vodomer netoci a voda odteka. Vies zmerat tlak v sustave? Mal by klesat ked voda unika
Odpovedať
@tribratri Tak to je dosť vody. Ja som si predstavoval malé množstvo vody na tých tryskách, čo by bolo v pohhode. Ak je ale mokro v okruhu 1 m od postrekovača, tak niečo nie je v poriadku. Odpoj potrubie hneď za ventilom a uvidíš, či z ventilu bude kvapkať voda, ak by mal byť uzatvorený.. Ak áno, tak je nafigu ventil.
Odpovedať
@zita19 Medzi ventilom a postrekovačom by nemal byť žiadny tlak - teda len ten atmosferický. Ventil by nemal prepúšťať, mal by držať tlak medzi zdrojom vody a ventilom. Teda pred ventilom by mal byť tlak, za ventilom žiadny.
Odpovedať
tu je foto ale uz to preschyna, zastavil som ventil pred elektroventilom. Odpojim to za prvyn elektroventilom a uvidim ci tecie. Ale ak tecie tak musi tiect aj druhy elektroventil, hlavny aj sekcny. Hm.
Odpovedať
To menej tmavo hnedé v strede je tieň.
Odpovedať
@tribratri Toto je dosť veľký únik vody. Vyskúšaj postupne: 1. odpoj potrubie za sekčnými ventilmi a pusti hlavný ventil - teda aby pred tými sekčnými ventilmi bol tlak. Ak bude voda prenikať, tak prepúšťajú. 2. Potom zatvor hlavný ventil. Ak stále bude voda kvapkať aj na druhý - tretí deň, tak prepúšťa aj hlavný elektroventil.
Odpovedať
hlavny prepusta, teraz som rozpojil 2 metre za ventilom a kvape dost
Odpovedať
namontovane su dobrym smerom
Odpovedať
este skusim nejak viac dotiahnut ten rucny pustac vody vo je na nom, ze on-off sa da tocit ale mam ho na doraz tak neviem ci pojde este viac dotiahnut
Odpovedať
@tribratri nemas to na kopci ? Vyteka to zo vsetkych postrekovacov? Mne to robilo na hunter postrekovacoch skus dokupit spatny ventil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?