Základ pod zahradny domček 180x180 cm

Ahojte, poraďte mi prosim najmenej cenovo nákladný základ pod drevenny zahradny domček na náradia zo smrekoveho dreva s rozmermi 180 x 180 cm. Ďakujem za každú rozumnú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimkonr Určite chceš základy? Lebo ja by som to riešil tak, že do rohov by som zavŕtal 80cm zemné skrutky, prepojil hranolami 120x60mm, alebo 160x80mm, spravil rošt s rozostupom hranolov 60cm a na to podlahu napr z OSB dosky. Také riešenie by Ti nevyhovovalo?
Odpovedať
@jamk1 aj to je riešenie. Je niekde presný návod ako sa to robi? To vieš, som "chlapec" z mesta... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimkonr Skús pozrieť toto video https://www.youtube.com/watch?v=WlCGI... poprípade dať vyhľadať na Youtube.com - zemné skrutky, alebo zemné vruty.
Odpovedať
@mimkonr dve betónové komunistické kocky 50x50 na seba do každého rohu, samozrejme predtým vyrovnať terén nech sú kocky váhe 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@johny27 To asi nebude najlepšie riešenie, lebo ako bude pôda premŕzať, tak mu to bude ten dom nadvihovať. Predsa by len potreboval trochu pevnejšie základy. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimkonr Ešte si prečítaj túto stránku. https://www.moderne-domceky.sk/zemne-...
Odpovedať
Ja by som to trochu vykopal cca 30cm, dal makadam, na to strk a na to by som polozil zulovu platnu 2x2m o hrubke 5-10cm, samozrejme nelestenu. Na to by som capol ten mini domcek. Naklady cca 100-150€ pokial si sikovny.
Odpovedať
Profilova fotka
8 obrubnikov dve vrecia sucheho betonu a 4m2 zamkovej dlazby dva dni prace
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?