Záhradný architekt. Ako sa pohybujú ceny?

Máte niekto skúsenosť zo záhradným architektom? ako sa pohybujú ceny v tejto oblasti?
Odpovedať
1
2
5
no to by zaujimalo aj mna..na internete sa toho clovek vela nedocita...tak som zvedava, ci s tym ma niekto skusenost. Ak ano, ake firmy odporucate...a ake boli ceny?
Odpovedať
ahojte, nám akurat robí záhradu 1 firma. Povedali sme im svoju predstavu, oni to nakreslili, prišli nám to ukázať, vypočuli si naše pripomienky a už sa pracuje ;-) a ceny? to zavisí od firmy, od náročnosti a veľkosti záhrady. My máme takú normálne veľkú, chceli sme pekný travnik plus závlahy, okolo plotu výsadbu a kúsok sme chceli aj nejaké ovcné stromčeky, jahody...prvá firma rozpočet 400.000 a boli strašne nepríjemný a tlačili na nás, tak sme našli druhú, cena polovica, príjemný ludia tak čo dodať :-)
Odpovedať
ahoj domi,my sa tiez chystame tento rok "skulturnit"zahradu,chcela som sa spytat,v akom stave ste zacinali kym vam prisla robit firma,ci ste to uz mali upravene a vycistene,alebo "pole neorane"-my tam mame dzunglu.a ci su v tej cene uz aj vsetky tie rastliny a stromy alebo to este bude zvlast.ak budes mat cas,napis,diky zatial.
Odpovedať
jeej,chcela som to poslat do IP,uups :-)
Odpovedať
ahojte, sakura my mame zahradu tiez zatial v stave "dzungla"- vcera sme objednali kosenie a som si myslela,ze ten chlapik nam tam zinfarktuje od zlosti. dominika mohla by si mi prosim poslat do IP kontakt na tu druhu prijemnejsiu firmu? dakujem
Odpovedať
hihi,verim,poznam to,aj ten u nas mal dost.horsie je ze zacalo prsat,tak zachvilu moze zas :-D
Odpovedať
ahojte, zahrada bola v normalnom stave ako narastla :-) ani to všetko urobia, vyrovnaju zem...V cene boli všetky rastliny, kamene, kôra, práca, proste všetko. Akurát zavlahy sa museli doplatiť, pretože tam bolo toho trochu viac, ako bolo plánované.
Odpovedať
dominika kolko metrov štvorc. mate tu zahradu? alebo nevieš podla čoho si tá firma účtuje?
Odpovedať
celý pozemok má 9,6á mínus dom, sauna, bazén, altánok...taká normálna záhrada, ani veľka ani malá :-) určite závisí aj od veľkosti kvôli tomu, že čím vačší pozemok tým viac rastlín, kôry...a podla čoho účtujú? tak najskôr všetky rastliny, stromy, kameň...potom nejaká práca. Určite zavísi od firmy ako takej.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
vedel by mi niekto poradit takehoto architekta z okolia ziliny?
Odpovedať
Profilova fotka
Téma ako stvorená na toto obdobie a príspevky žiadne, Píšte svoje skúsenosti tí čo máte už záhrady hotové, robili ste si záhrady svojpomocne alebo ste si zaplatili službu architekta? Dnes som bola na návšteve a takú peknú záhradu z tej našej určite neurobím sama, je to vidieť že to robil profesionál, ale zas tie peniaze čo za to dala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj ja by som rada niejakého architekta čo mi to len naplánuje urobím si to potom už aj :-) 8-) :-D sama
Odpovedať
kedysi za studentskych cias si takymto planovanim privyrabali sikovne decka na vyske v Nitre aj v Ziline, jedna kocka mi vtedy robila par navrhov zahrady u nasej babicky, na to ze bola v piatom rocniku, bola sikovna a bolo to doslova za facku dost casto problem u architektov je, ze tam navolia velmi drahe rastliny - zivy priklad je u susedy mojej mamy navrh v pocitaci bol super, aj ceny vraj mali byt "prijatelne" a nakoniec len rastliny ju stali 6 tisic eur, ozdobna zahrada ma rozlohu asi 500 metrov
Odpovedať
skaredekacatko, niekde na tomto fore som natrafila na odkaz na nejaku stranku, kde robia presne to co potrebujes - posles im rucny nacrt zahrady, vyklikas formular, aby vedeli k comu inklinujes a oni ti poslu navrh aj s rozpisom rastlin. Ostatne je iba na tebe.
Odpovedať
tak ma to vtedy zaujalo, ze som si tu stranku ulozila: http://www.e-gardening.sk/index.php?l... Ja uz som mala navrh zahrady vtedy hotovy, ale keby som nemala, tak to vyuzijem :-)
Odpovedať
a nevieš čo to bolo zač?
Odpovedať
poslala som ti tu stranku ;-) http://www.e-gardening.sk/index.php?l... nasla som tam aj orientacne ceny a vychadzalo to podla mna v pohode.
Odpovedať
vďaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
livsa - Ahojte, sice sme este v stadiu rekonstrukcie domu, ale uz je samozrejme potrebne riesit i jeho okolie, co sa vybetonovanych ploch tyka, takze idealne hned teraz riesit i celu zahradu, aj ked k realizacii pride az na jar. Viete ma zorientovat, kolko asi sluzby zahradneho architekta vyjdu, na co si dat pozor pri jeho vybere, co vsetko je zahrnute v cene, pripadne, za co sa plati navyse? A ak by boli aj nejake tipy, to by bolo fakt idealne Dik.
Odpovedať
noo nakoniec som zistila že jeden znáýmy čo má záhradníctvo robí aj záhradné projekty tak si to dám u neho spraviť :-D síce to nebude zadara ale potom budem aj rastliny od neho brať a tak
Odpovedať
z okolia TT nahodou nejakeho zahradneho architekta nepoznate? ked som povedala, ze okolo domu bude travnik a nic ine, tak vsetci na mna pozerali ako na ufonca... tak teda hladam niekoho, kto mi pomoze...
Odpovedať
Profilova fotka
Ale načo chceš architekta ked tam chceš iba trávnik? Ved nato ho nepotrebuješ.
Odpovedať
Profilova fotka
@delina ahoj, ked chces sestra ma zahradu od architekta a jeho zahradnici jej zahradu aj udrziavaju...ak mas zaujem hod mi info do IP, zistim u sestry detaily 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
na buduce leto budem pokracovat co sa tyka zahradnej architektury..ak by niekto chcel...tak IP neskor... poradim, pomozem ;)
Odpovedať
@andyfoto my to zacneme na jar tiez riesit, takze uvitam vsetky rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja sestra je zahradna architektka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bekrupka zahr. architektov je tu kooooopa :) ja to tiez robim a vzdy vravim ludom, ak chcu usetrit nech sa pustia do toho sami... osklbat sa nechaju iba hlupaci a ti "bohatsi" ktorym to je jedno.. tam je to jedno aj mne : D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto a mas potom robotu??? ked sa "nebijes" o zakaznikov? inak suhlasim s tebou ze bohati maju v pazi kolko co bude stat, len nech maju pohodu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bekrupka ako pises... bohatemu je jedno :)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?