Výtok zo stromu

Ahojte strecháći, máme morušu a vyteká z nej toto, viete mi,poradiť čo sa deje s ňou? Ďakujem
Odpovedať
Ahoj, neviem...ale nezahniva vam?! Do tej medzere naprsi a nevyschne to dobre. To je kora puknuta,alebo konar odstupuje?Skuste to prekryt, aby voda nezatekala..
Odpovedať
Dakujem za info, počas tychto horúčav sme si to všimli takže nezapršalo to a korunu s listim ma hustú tak toľko by nenapršalo, neviem či kora, pozriem to
Odpovedať
Modrý pramen, valaj Kropáčkovú😀
Odpovedať
@tomasko007 Myslím, že to by bol ten najlepší prípad :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@branisk ja by som to tiez prekryl, aby tam nezatekalo, javi sa to ako keby tam bolo vela vody a nema kade odtiect tak hnije. Popripade este by som na to skusil dat zo zahradkarstva taku modru zmes. Nenapadne ma teraz ako sa to vola.
Odpovedať
@rudolf13 to modre co myslite zo zahradkarstva sa nedava ked sa rezu stromky ? :-) nemyslim si ze to pomoze na prave tento problem, skor by som sa poradila v tom obchode tak, ze by som im ukazala fotku nech mi tak poradia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ujam tiez mam taky pocit ze mysli to co vy, a to by som tiez veru na to nedaval, mohol by este viac poskodit kmen korena a nedajboze by bolo po celom strome. A to by bola velka skoda. Radsej nieco setrnejsie. :-) Zavolat zahradkara a ten nech sa na to osobne pozrie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudolf13 @ujam o com pisete? Nie nahodou o modrej skalici? To si neviem celkom predstavit co by to v tomto pripade pomohlo =-) :-x
Odpovedať
Ahojte, kora je neporušená, a vyzerá to ako ste vraveli v spojoch na 2 miestach sa hromadí voda, vzniká bahno a to steká po kore, takže vysušit, no a do budúcna mám zakryť aby tam nepršalo, sa mi nezdá aby si,príroda neporadila, vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@branisk Žiaľ, stáva sa to, na kôre sú viditeľné praskliny. Predpokladám, že to okolie je mäkké. Strom pôsobí podľa kmeňa ako starší. Dieru mohol spôsobiť mráz a následne zimné slnko, rovnako aj malý blesk, vtáci, hmyz. Ktovie, čo sa ukrýva pod tou popraskanou kôrou. Kôru odlúpnite, vydlabte do zdravého dreva, nechajte presušiť. Podľa zistenia môžete postriekať aj fungicídnym prípravkom, ktorý zabráni šíreniu húb. Ak by to bolo menšie aj štepársky vosk, včelársky vosk ranu dobre zabalzamuje, ale musí to najskôr preschnúť. Dieru čiastočne prekryte strieškou, aby do nej v čase hojenia, sušenia neustále nepršalo.
Odpovedať
Dakujem veľmi,pekne za rady , pekný deň želám :)
Odpovedať
@rastlinky_sk potom po presuseni je normalne vhodne to nechat odhalene hej? Nemoze sa stat, ze by sa problem zopakoval?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@deciont Stať sa môže čokoľvek, ale toto je štandartný postup. Pokiaľ tam nebude už príčina, bude to v poriadku.
Odpovedať
@rastlinky_sk mozno potom je na mieste z casu na cas to pozriet v akom je to stave, aby sa to opat neobjavilo, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@deciont samozrejme, netreba sa vyhýbať pohľadu na ten strom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?