Susedova vysoká terasa

Ahojte..mam jednu otazocku a dufam ze mi pomozete..staviame poschodovy dom od hranice suseda 2metre..na tej strane su iba male okna nic viac..sused vedla zacal momentalne kopat zaklady tiez 2 metre od nasej hranice..ide o to ze dom bude mat tiez ako my poschodovy a planuje mat terasu vo vyske 2,5 m nad zemou (na urovni nasho horneho poschodia)kedze pozemok je dost svahovyty..je realne aby toto urobil 2m od nasej hranice.??..tym padom nemame na zahrade ziadne sukromie..nic..podla mna je to strasne blizko a som s toho nestastna..lebo tu ani plot nepomoze😞..
Odpovedať
hmm, toto sa mi zda ako bezny problem poschodovych domov ked su vedla seba v zastavbe na husto a na poschodi maju balkony na ktory ked vyjdu kavickovat/fajcit tak vidia asi 10 susedom nalavo aj napravo
Odpovedať
@romanka_369 Kedze ste susedia, tak ste urcite dostali oznamenie o stavebnom konani, kde vidite vsetko potrebne. Kedze uz zacal kopat, tak je stavebne povolenie uz pravoplatne a vy ste so vsetkym suhlasili. V tomto pripade s tym uz nemate sancu pohnut (ak sa sused drzi projektu). Ak ale sused zacal stavat bez stavebneho, tak s tym samozrejme nieco urobit mozete (aj ked na Slovensku je vsetko mozne) ale najblizsich par rokov nepocitajte s nejakymi dobrymi susedskymi vztahmi.
Odpovedať
@danculd No praveze len pred nedavnom podal na stavebny urad a teda nic nam este neprislo lebo ho nema pravoplatne..nrma ani elektricku skrinu a my sme ju uz pred podanim na stavebko museli mat..tak nerozumiem tomu..jeho pozemok ma 16m a s kazdej strany nechal 2 metre..on tam byvat nebude..takto kupuje pozemky stava domy a potom predava..a este to musime presne premerat ako to ma od nas lebo mi to pripada menej ako dva metre..len teraz je tam kooec blata tak musim vyckat😐
Odpovedať
@salkovic praveze toto su este celkom fajn pozemky..maju 7,5ara ale on dom staia na celu sirku pozemku..my sme to aspon poriesili ze z jednej strany od suseda sme dali zjazd pre auto a terasu mame dole na zahrade presne preto aby sme neboli jak na balkone..strasne ma to hneva..neviem ked ho tam zastihnem asi ho zoberiem k nam nech vidi aka je to vyska a ako k nam budu cumakovat a teda aj dalsim susedom..aspon zastenu keby tam da alebo ja neviem..
Odpovedať
Sprav si foto dokumentaciu, napis oficialnu staznost a odaj to na podatelni stavebneho uradu.
Odpovedať
@romanka_369 Tak ak je to tak, chodte sa informovat na stavebny urad. Ak vam este nic neprislo, tak nemoze mat pravoplatne stavebne povolenie a tym padom je to cierna stavba. Asi sa spolieha na to, ze budete vsetci ticho.
Odpovedať
Profilova fotka
@romanka_369 nespoliehaj na to ze ho bude zaujimat ci trapit ako vam obmedzi sukromie navyse ak stavia na predaj. Ako developer nema ani problem zaplatit pokuty za cierne stavby. Dobre vie aka je u nas vymozitelnost prava,takže prikaz k zburaniu nehrozi. Cize ziadne zdrziavanie, nabehnite rovno na SU a žiadajte okamzite predbezne opatrenie.
Odpovedať
Ked vies ze tam bude terasa a bude 2m od plotu videla si projekt? Mali ste mu priamo povedat ze budete mat namietky. Na urade sa mozes informovat ci ma povolenie a aj hned podat podnet na presetrenie situacie.
Odpovedať
Profilova fotka
Podat podnet na vykonanie statneho stavebneho dohladu .... pisomne
Odpovedať
Profilova fotka
:-( Isto by som sa šiel na stavebný sťažovať. Už len to, že vám neprišlo žiadne oznámenie, či so stavbou súhlasíte je divné. No na druhej strane, keďže vravíš, že stavia domy tak asi vie, ako isté veci obíde :-|
Odpovedať
@romanka_369 o co ide? keby ju posunul aj 5 m dalej tak tu terasu na poschodi mat moze a bude vas vidiet. nic s tym nespravis, aj ty uvidim jemu z poschodia, vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell asi tak, len no v lete je to dosť ošemetné. to že mu ona bude vidieť na pozemok z poschodia - povedzme si asi nebude nacapená na skle celý deň - no on na terase strávi asi viac času..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@omnion a co, to ideme hodnotit predpoklady kto kde viac casu bude a kto sa ma vacsiu chut pozerat na suseda ? nech si nasadi stromy ..
Odpovedať
@sysell :) to si vždy taký "naštvaný"?.. prepáč, ale musela som...ak niekto stavia dom, tak aj preto aby si užil terasu, záhradu.... a je jasné, že stratia isté súkromie. Iné by bolo, ak by to staval sused, ktorý tam bude bývať a nie developer.. tomu bude asi jedno, čo príde po ňom.... a ešte... skús si to predstaviť na sebe - potom by ťa možno taký koment od teba asi nepotešil.. len toľko:) a mier:)
Odpovedať
@romanka_369 ...ja by som ti radila radsej sa s tym susedom "skamaratit" a dat si s nim obcas tu kavicku na terase, ved tam budes zit, budes sa s nim vidavat, osobne si to neviem vobec predstavit, ze by sme so susedmi na seba navzajom vypisovali staznosti, to je moj nazor, ja som za dobre susedske vztahy, i ked pripustam, ze by sa nasli dovody na staznosti ale naco vyrabat problemy, pre mna je prijemnejsie sa rano cez plotik so susedmi pozdravit, prehodit par slov ako sa obchadzat a trpnut, ci ich nezbadam v zahrade, ved to musi byt hrozne
Odpovedať
@martinamartina2 Nie ja len nerozumiem udivu ludi co maju napr bongalovi o tom ze sused na poschodovy dom a vidi mi cez moj 2m plot.... no dobry den, to iste ako sused, kupil uz hotovy dom poschodovy a cuduje sa ze nam sukromie ze ho kazdy vidi .. tak naco ho kupoval... Ak chces mat sukromie na zahrade pomoze jedine velky listnaty strom, pristresok aby clonil vyhlad apod, nemozes namietat suseda, ze ma terasu alebo balkon a kolko tam bude casu travit, je to jeho vec.
Odpovedať
OK, nasad tam vysoke tuje, rychlo rastuce ... tuje pojdu v pohode aj do vysky 4m, to by mohlo pomoct
Odpovedať
@atak77 len sa potom zle strihajú ja mám 3m a nožnice s teleskopom , sused ich nestrihal a už majú cez 10m, tienia celý dom ani ho nevidieť, je ako v džungli
Odpovedať
@duzu vsetko sa da poriesit, napr. vezmes rebrik a ides
Odpovedať
@duzu nelamnetuj, neni problem https://www.youtube.com/watch?v=RadDJ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell heh
Odpovedať
Profilova fotka
@romanka_369 Neviem akú nelegálnu činnosť plánujete na tej záhrade vykonávať keď vám takáto vec vadí nám tiež vida susedia do záhrady zo všetkých strán, toto je bývanie v rodinnom dome to nieje panelák kde si nepoznala susedov nad sebou, pod sebou a ani oproti, ak s nimi budeš mať dobré vzťahy nebude ti vadiť že ti pozerajú do záhrady. Čo sa týka stavebného úradu ak on dodržal dva metre od svojej hranice a vy máte od domu po hranicu ešte prejazd pre auto to môže byť vzdialenosť medzi stavbami 7 metrov čo je zákonný rozostup a keď sa dodržia všetky zákonom stanovené požiadavky nebudeš sa mať na čo sťažovať. Čo sa týka rýchleho vybavenia stavebného povolenia skúsený developer to vie urýchliť, začať napríklad územné rozhodnutie len z výkresom situácie a zvyšnú dokumentáciu doložiť neskôr. Zaujímavé je že odkiaľ vieš ako bude stavba vyzerať. A tiež súhlasím zo @sysell ak by stavebný úrad donútil majiteľa posunúť dom o meter alebo dva ďalej od hranice pomôže ti to. Najlepšia rada čo tu bola boli asi tie rýchlo rastúce stromy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?