Výsev trávy v záhrade

Profilova fotka
Dobrý aké máte skúsenosti z výsevom trávy už zatrávnenej záhrady.Kúpili sme dom a za ním je záhrada na jednej strane s ovocnými stromčekmi a na druhej len tráva asi ju len kosili nechcem mať super anglický trávnik skor niečo pre deti a psa.Dá sa vysievať trávu do trávy,alebo je tam iný postup.
Odpovedať
Ked ju prerezes vertikutatorom a dosejes, budes polievat tak pekne vzide. Alebo ostrymi hrablami prekypri podu.Ten vertikutator mas ale lepsi.
Odpovedať
Profilova fotka
ok diky za odpoveď je tam dosť krtkov tak este musím zistiť techniku na nich
Odpovedať
Súhlasím s názorom "atlasky" . Na krtov je vraj dobre dať do diery namočenú handru do nafty. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja súhlasím s "atlasky" :) na krtkov sú dobré kone , bo krtko neznáša dupot :) u nás nie sú
Odpovedať
Profilova fotka
No ja sa Ti podelím. Odpálil som trávu nesprávnym postrekom, snazil som sa ju podsiat, len sa nechytala. Tak som to musel komplet zvertikulovat ( bežným, čo kúpiš v Baumaxe - ALKO), potom som to podsial a pekne do tyzdna vysla.
Odpovedať
Ak máte krtkov v záhrade, tak pomôže jedine dať siete a dať nový trávnik. My sme skúšali všeličo, no krtka to neoblaflo. Ale možno ten pes bude užitočný, lebo kamarátka odkedy má psa, tak krtka už nemá. atlaska dala dobrú radu, ja by som pridala ešte nejaké štartovacie hnojivo.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za rady budeme skúšať všetko
Odpovedať
Profilova fotka
krtkovia su citlivi na pachy, preto treba do jam naliat napr. citronovu stavu, ocot, kysle mlieko, nastruhanu pomarancovu koru, alebo inu zapachajucu latku. Tiez im vadi hluk, preto sa davaju do cerstvych dier petardy a rychlo sa zakopu, niekedy staci pravidelne kosenie kosackou a krtkovia sa prestahuju do susedov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa dosievať tráva aj do existujúceho trávnika najmä na miestach, ktoré sú riedke, prípadne tam kde úplne chýba. Na jar si zaistite vertikutátor a prevzdušnite trávnik a potom prázdne plochy mierne prekyprite hrabľami a zasekajte tam semienka tráv. Zalievajte. Boj s krtkom bude zdĺhavý a ťažký, každému trochu pomôže niečo iné, o tom je niekoľko diskusii. Najúčinnejšie sú siete proti krtkom ukladané pod trávnikom, ale to by ste museli založiť nový trávnik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?