Výsev trávnika - trávna zmes Greenpark Universal

Dobrý deň. Chcel by som sa s Vami poradiť. Minulí rok v lete som kúpil trávnu zmes Greenpark Universal. Zmes je ešte stále zatvorená v pôvodnom balení. Chcel by som sa teda spýtať , či je možné tuto trávu použiť na siatie (či už nie je "stará" a či mi ešte vykličí. Na krabici je na štítku uvedené "Date of closing: 11-2016. Ďakujem pekne.
Odpovedať
@jpeg vyklici urcite, mozno slabsie ako uplne cerstva, ale kludne by som s nou siala. My sme na jar vysievali z 3 roky otvoreného sacka a vyklicila v pohode. Len samozrejme nesej kym su tieto upeky, to by mala problem kazda zmes, aj ta neajcerstvejsia
Odpovedať
nieee stara isto podla mna nebude, nema jej co ublizit - datum spotreby byt proste uveny musi byt aj ked casto krat pravdivy nie je. zasiat mozes, no pockala by som si do chladnejsich dni
Odpovedať
ja mam asi 5 rocnu travu z Lidla a teraz som ju zasial, som zvedavy :-D (to len na takej malej casti zahrady, kde o nic nejde)
Odpovedať
@jpeg @zita19 Dá sa aj teraz vysiať, ale bude treba 3x denne polievať, aby semienka po napučaní nevyschli. Až kým nebudú pár cm vysoké steblá.
Odpovedať
@chrobak7 stoji to vobec xa tu namahu? Ja vysievam zasadne ked hlasia aspon par dni dazd, uplne najlepsie niekedy koncom septembra, to chyti aj jesenne dazde aj ju nespecie a do zimy v pohode zakoreni
Odpovedať
@zita19 nastavit cas automatickej zavlahy cloveka od namahy moc nezoderie :)
Odpovedať
@gashtaan ja netvrdim, ze zavlazovanie je namaha. U mna dokonca najoblubenejsia zahradkarska cinnost, lebo pri nej sa da opalovat aj z predu, len v tychto teplach je to o hubu, staci, ze kliciaci vysev zaschne na pol hodku a je to v trubke...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 A samozrejme nezabudnúť na to že polievať skoro ráno a večer keď zapadne slnko a nie cez najväčšie horúčavy. Teda aspoň podľa môjho názoru.
Odpovedať
@domi1818 praveze treba polievat pocas najvacsich horucav, aby naklicene osivo nevyschlo...
Odpovedať
@chrobak7 zalezi od travnej zmesi - pravidelne treba polievat aj po tom, co sa ukazu prve stebla. Stebla matonohu uz mozu mat par cm, kym lipnica este nemusi zacat ani poriadne klicit.
Odpovedať
Ďakujem pekné všetkým. Tak to teda skúsim, ale asi ešte počkám aspoň týždeň lebo ako píšte je strašne horúcu a človeku sa nechce isť ani von a nie to ešte niečo robiť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?