Výsadba do svahoviek

Ahojte, som začínajúci záhradkár a potrebovala by som poradiť výsadbu do svahoviek-lyžica trpaslík. Svahovky sú umiestnené na slnečnej strane a neviem aké rastlinky by boli vhodné. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tava Do svahových tvárnic sú vhodné rastliny, ktoré nie sú náročné na vlahu. Nakoľko sa tam dosť prehrieva koreňový systém a sú priamo na slnku. Vhodné sú skalničky všeobecne – skalné ruže, rozchodníky, kobercové a vankúšové trvalky – trávnička, floxy, aubriety, horce, iberky, nízke zvončeky, mydlica, saxifraga, nízke okrasné trávy, aster ericoides – ktorá vytvára previsy a bohato kvitne na jeseň a vytvorí doslova vodopád bielych drobných kvetov. Možností je naozaj veľa. Skúste si vyhľadať vhodné druhy trvaliek pomocou filtra na našom webe.
Odpovedať
Profilova fotka
Zvážil by som inštaláciu kvapkovej závlahy. Videl som dosť vysadených svahoviek, kde všetky rastliny vyschli. Ja sa snažím používať miesto betónu radšej kameň, ale vďaka závlahe mi rastliny prosperujú aj na 180 cm vysokom plote. Držím palce.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Obnovujem tému. Pod terasou budú dva rady svahoviek (20+cca 19 ks). Sú smerované na JV. Slniečko bude priamo na ne svietiť cca do 11-tej. Potom budú lúče padať zhora a zozadu. Pre nás nie sú pohľadovo priamo z domu vidieť, preto som uvažovala nad jahodami. Myslíte, že by to bol veľký problém? aj v prípade, že by sme tam natiahli kvapkovú závlahu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?