Vyrovnanie pozemku

Ahojte, poraďte čo s pozemkom. Rozbili sme nejaké ploty čo oddeľovali starú záhradu, ešte budeme dávať von všetky chodníky, pozemok je po rekonštrukcii domu na niektorých miestach zničený (krivý, kamene menšie väčšie...) Chceli by sme ho celkovo vyrovnať, ale obsahuje už stromy. Trávu nám netreba žiadnu extra, máme nemeckého ovčiaka 😂 myslíte, že je dobrý nápad všetko prejsť rotavatorom, odstrániť viditeľný veľký bordel a potom zrovnať,...a čo s tou trávou? Vyrastie potom takáto obyčajná ako máme teraz keď necháme v zemi tú starú?
Odpovedať
Nikto nič 😂
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mam v plane toto urobit. Prejst rotavatorom, vyrovnat hrablami a nechat tak. Podla mna trava narastie. Bojim sa len klesania na urcitych miestach po zime. Sice sme travu semena kupili, tak mozno rozsypeme este. Len to chcem robit niekedy neskor, v oktobri, novembri, alebo az skoro na jar. Teraz je este trava dost 'ziva'. Cakam na ostatne reakcie, ci je to spravne.
Odpovedať
Niečo podobné sa chystám riešiť aj ja. Rozdiel je len v tom, ze som na jar sial travu a kedže je mala vrstva piesku+substratu cca 0,5cm v niektorych miestach, nemozem rotavatorovat. Ale co je horsie, ani vertikutovat... Počas roka na pozemku pohyb UNC, takže musím dorovnať a tým pádom dosypať 0,5-2cm /podľa nerovností pozemku/ : Postup ktorý ma napadol : 1. skosiť trávu na minimum, zasypat priestor na výšku obrubníkov a opäť siať trávu 2. skosiť, položiť na existujuci stav trávnikový koberec Poradte z týchto dvoch postupov sa Vám zdá vhodnejší 🙂 Dík za nápady a odpovede
Odpovedať
@tommy999 koberec musíš položiť na zem, nie na trávu. pretože musí do niečoho pustiť korene.
Odpovedať
@erka2 takže verzia 1😜dakujem za odpoved
Odpovedať
@tommy999 nie, C je spravne, pokosit travnik, prejst rotavatorom, spravit navazku, upravit podu do roviny a bud polozit koberec alebo nasiat travu. Ked nemas pod tym travnikom beton, tak to musis vediet preorat rotavatorom.
Odpovedať
@zita19 beton veru nemam, aj ked povodna zem je tvrda ako beton. Preto som daval vrstvu piesku a substratu pred prvym pokusom o travnik. Aby som nezabudol, pod aktualnym travnikom je sietka proti krtkom, zavlazovac sa da obijst to je jasne...Rotavator tu sietku rozmixuje, ci nemam sa tym nejako zaoberat a po vyrovnani osadit novu?
Odpovedať
@tommy999 tak sietku a zavlahy si akosi opomenul spamenut. Tu uz nepomoze noc ine len dosievat alebo natiahnut koberec... Drzim place, nie tebe, tomu travniku, nech to dajak zvladne
Odpovedať
@zita19 Dakujem Ti za radu aj v mene travnika 🙂 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?