Vymena stareho travnikoveho koberca + zemne upravy

Ahojte, tazka technika (domiesavace, bager) mi poskodila travnikovy koberec (pod nim bola aj sietka proti krtom). Chcel by som to dat do poriadku, zvazujem pozicanie rotavatora/kultivatora na preoranie a nasledne to prebehnut zemnou frezou do roviny. Problem vidim v tej sieti proti krtom. Nenamota sa na rotavator? Dalsia moznost je zavolat si bager ktory to cele zlupne (siet + travnik) ale tam vznikaju dodatocne naklady. Dakujem
Odpovedať
Ahoj, no, tá sieť proti krtom by sa na rotavátor mohla zamotať, takže to asi nebude najlepšia voľba. Ak chceš ísť s rotavátorom, treba ju buď vybrať, alebo zohnať nejakú „ľahkú“ sieť, ktorá sa len tak nezamotá. K tomu bageru, áno, je to náročnejšie a drahšie, ale aspoň to ide rýchlo. Možno by stálo za to pozrieť sa na nejaké menšie stroje, ktoré by to zvládli bez väčších problémov.
Odpovedať
bez bagra tu siet das tazko dole, rucne je to otrocina, pretoze je prerastene korenmi travy. Rortavator urcite nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petrrr:

Ahojte, tazka technika (domiesavace, bager) mi p…
@petrrr a čo tak vyrovnať, všetko postriekať totálnym fugnicídom, jemne rozhrnúť tenkú vrstvu zeminy- a na vrch položiť nový koberec?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@petrrr a čo tak vyrovnať, všetko postriekať totá…
@zicher fungicid si urcite nemyslel
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@zicher fungicid si urcite nemyslel
@zita19 herbícíd, sorry
Odpovedať
Herbicid by mohol by riesenie ale tie kolaje od mechanizmov su tak utlacene, ze cez to koren neprejde ani keby na tu travu mocil Chuck Norris ;) Asi bude najlepsia cesta zlupnut to malickym bagrom a zacat 'nanovo'. Vyssie naklady ale robota spravena kvalitne. Dakujem za odpovede!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?