Výber vhodnej kosačky

Dobrý deň. Mám záhradu caa 500 m2 pozemok ale nieje vcelku ale rozdelený akoby na 3 časti. Elektrickú kosačku nechcem a potrebujem od vás poradiť pre akú sa mám rozhodnúť. Keď pozerám ponuku na internete tak benzínové kosačky do tých 800m2 nemajú pojazd napr.AL KO SILVER 42 B-A 3v1 ma zaujala a páči sa mi. Akú máte skúsenosť s kosením bez pojazdu aj keď je to silná kosačka. Od 800-1000m2 nie je príliš silná na taký pozemok caa 500m2 ?Ďakujem
Odpovedať
ak by som sa zaujímal o nízku cenu a v norme kvalitu asi by som kupil HECHT 546SX kosačka benzínová s pojazdom 199eur ale si kupim uvažujem ešte tú menšiu za 150 bude mať 350m2 trávy ... Osobne si myslím každá kosačka sa môže pokaziť nech je aká chce kvalitná ...Samozrejme kosačky okolo ceny 500eur už je vyššia kvalita a aj hodne vydržia. tam nejde len o m2 Príklad načo si ľudia kupujú výkonné motory v autách však aj tým najmenším motorom sa odvezú z bodu A do bodu B.
Odpovedať
Ešte som nikdy nekosila a kosiť budem ja preto som sa pýtala na ten pojazd či kosenie bez pojazdu pri 2,1kW je moc namáhavé. No a neviem či by som si poradila prenášať kosačku s 30kg aj keď s pojazdom po schodoch.
Odpovedať
Tak si pozicaj z pozicovne, alebo od niekoho ak sa da aj viacere kosacky, skus rozne sirky. Je rozdiel kosit 500 a 500m2. Ak mas stromy, male radiusy zahonov, tak je lepsia mensia sirka. Ja mam 500 a kosim kosackou sirokou 35cm, prave kvoli tomu, aby som dokazal kosit popri zahonoch.
Odpovedať
Požičiavať určite nechcem a stou šírkou kosenia máš pravdu bude tam posadené vseličo.
Odpovedať
Zalezi,ake plochy chces kosit. Na rovne,vacsie je dobry pojazd,velmi ti to ulahci pracu,ak mas vela prekazok,tak je lepsie bez pojazdu . pekne rozpisane to najdes napr tu: http://mepila.blogspot.co.at/2013/03/... Ja mam doma dve,s pojazdom,aj bez,obe kombinovane vyuzivam.
Odpovedať
Profilova fotka
no ak mas velku plochu tak by som zvolil traktorik a jazdil by som si :)
Odpovedať
@burns07 Najskor si to tu precitaj skor ako tresnes takuto volovinu...Na 500m2 je traktor luxus, pomaly sa tam ani neotocis, ak to ma svahovite a porozdelovane zahonmi ani nehovorim... A hovori sa tu o kosackach okolo 200€... Nie sme na vtipky.cz... @aflou Ja mam cca 1200m2 mam 5kW hondu s pojazdom a aj tak ju vacsinu casu tlacim... Kosi na nej aj zena a vela krat aj bez mojej pomoci si ju nastartuje a ide... Okolo zahonov je ten pojazd skutocne naprd... Aj tak vytahujem krovinorez a dokasam to s nim... Vsade sa s kosackou nedostanem, resp neviem to pokosit pekne... Ono by to chcelo mat dve, jednu uzku lahucku a druhu siroku vykonnu... Zial kupovat dve kosacky je este vacsia hlupost ako tu zabil ten vtipkar...
Odpovedať
@chumo Preco by to bola hlupost? Nesuhlasim s tebou. Kazda kosacka je vhodna na nieco ine,takze opodstatnenie to ma. My tiez mame malu,lahku kosacku,ktorou pekne skosime okolie zahonov,krikov a kvetin a nasledne velkou,sirokou s pojazdom kosime velke plochy travnika. Ani bez jednej z nich si neviem predstavit udrziavat nasu zahradu,kazda z tych dvoch kosaciek splni svoj ucel. Okrem toho mame krovinorez, ten vyuzivame iba obcas,zvacsa na useky na ulici mimo nasho pozemku.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Tak som si urobila užší výber AL KO Silver 42 B-A Comfort je 3V1 ale nemá pojazd :- (tá sa mi páči najviac), potom VEGA 424 SDX 5v1 s pojazdom, potom HECHT 541 s pjazdom a HECHT 548 SW 5v1 lenže tá sa mi zdá moc ťažká až 35kg a FIELDMANN FZR 4001-B je do 1000m2 a má len 26kg. Je tu niekto kto má s niektorou skúsenosti? Pozemok je na rovine ale ako som písala nieje vcelku a plánujem tam urobiť okrasnú záhradu.
Odpovedať
@aflou U rodičou na dome majú asi tú HECHT 541 , alebo model cenovo veľmi podobný tomuto a zatiaľ po dvoch rokoch nemali problém. Síce pri vyššej tráve musia ísť pomalšie ako ja s mojou elektrickou (1,8kW), ale ináč šlape :-)
Odpovedať
@aflou Hecht 548 sw 5v1, podla dtestu najlepsi pomer cena/ vykon/kvalita ben.kosaciek za r.2013.
Odpovedať
@aflou tiez som isiel kupovat kosacku a mal som aj tieto vybrate ako ty. alko ma pekny design, ale je to crep. vega nic moc, hecht ani zadarmo a ta zelena fieldman ked zapnes pojazd tak budes za nou utekat. vyskusaj dolmar na tie kosacky sa ani jedna z tychto nechyta! vlastna skusenost. a motor jedine briks straton! ten pojazd na kosackach je dobra vec, ale zisti si najprv aky je rychly: lebo niektore maju 5km/h co je dost. a dalsia vec je zarucny a pozarucny servis. a inak ak chces usetrit kup si nejaku priamo z ciny a mas to do 100€.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my planujeme nejaku samostatnu roboticku.. uvidime este budeme ju kupovat az na jar teraz ide zima :)
Odpovedať
Tak pozerala som ponuku dolmar ale nevyhovuje mi pretože tam je pojazd od 1200m2,1400m2 a ja takú veru nepotrebujem pre moju záhradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@aflou Ak budete výhradne kosiť vy, pomohol by vám výrazne pohon. Aby to bol aj relax. Al-ko je skvelá kosačka. A AL-KO kosačky používajú motory B&S a Honda a dokonca už aj ich vlastný. Skúste pozrieť rady aj tu http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr... je tam síce iná požiadavka veľkostne, ale debata je v podstate o všetkých kosačkách.
Odpovedať
rastlinky_sk Ďakujem za link,prečítam si to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?