Vŕba japonská a vŕba rakytová na kmienku

Dobrý deň máte niekto v záhradke tieto stromy? Aké máte s nimi skúsenosti po rokoch pestovania. Ďakujem
Odpovedať
Nikto ich nema v záhrade?.
Odpovedať
Profilova fotka
Japonsku mam treti rok,je krasna. Ake skusenosti myslis?
Odpovedať
ahoj.japonska vrba sa striha na jar a jesen.vrba rakyta staci na jar ostrihat.inac su nenarocne.dokonca sa rakytova vrba da mnozit odrezkami
Odpovedať
Ďakujem len som chcela vedieť či ste s nimi spokojní alebo naopak lebo chcem mať obidve páči sa mi ich tvar a teším sa až mi to bude kvitnúť a rásť.
Odpovedať
Profilova fotka
@aflou Vŕby sú veľmi nenáročné a dekoratívne stromy alebo aj kry. Vyžadujú tiež vlahu a slnko. Darí sa im aj v polotieni. Japonskú vŕbu môžete pestovať ako kmienok alebo ako ker. Strihá sa takmer počas celého roka (estetické strihy ale najmä po odkvitnutí). Salix caprea Pendula (vŕba rakyta) sa strihá po odkvitnutí tak na 20-30 cm. Do jesene vyrastú ešte výhonky na ktorých na jar bude opäť kvitnúť. Výborne zvládajú akýkoľvek rez aj zmladenie po rokoch.
Odpovedať
Ďakujem. rastlinky_sk
Odpovedať
Tak dub močiarny je už doma má po vrúblik 160 cm, váhala som či mi do auta vojde ale vošiel :-) mám radosť. Neskôr pridám aj fotku.
Odpovedať
Moja odpoveď patri do inej témy .-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dobrý deň. Znova sa idem opýtať na vŕbu rakytovú. Majú sa zrezávať na jar výhonky, ktoré sú už staršie alebo tie mladé tenké výhonky aby nebola časom moc prehustená. Alebo sa skracuje celá dookola na 20 cm. Ďakujem. Zatiaľ vypadá pekne mám ju necelý rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?