Vrba hakuro nishiki.

Profilova fotka
Chcem vas poprosit o radu. Z terasy aj od ulice je vyhlad do rohu nasej trojuholnikovej zahrady. Na jesen sme do rohu nasadili vajgelu a chcela som nieco pred nu predsadit, aby to posobilo ako dominanta nad vsetkym okolo. Kupili sme vrbu hakuro nishiki a dcera by chcela mat blizko nej odych.lavicku. Ak ju nasadim do toho cipu, vajgela bude kvoli nej v tieni a bojim sa ci jej tym neuskodim. Poradite mi, ci ju mam inam presadit, alebo ju tam nechat a ked sa jej nebude pacit, na jesen ju presadit? Este tam chcem presadit 2 pivonky a nakombinovat to s nejakymi okrasnymi travami a rastlinami, aby to ozivilo a sprijemnilo sedenie na lavicke. V strede mame travu a cast bocnych zahonov su tuje, ktore som nechcela uplne po celej dlzke, aby to neposobilo tak stereotypne. Posielam fotky na lepsie zorientovanie. /bylinky vpravo presuvam, lebo mi zamrzol rozmarin/. Je to juzna strana a plot je v prestavbe, bude nakoniec z drevenych latiek a musime to takto riesit, lebo mame z kazdej strany vyhlad od susedov cize ziadne sukromie. Nechcela som si ten priestor uplne zuzit vysadbou tuji.
Odpovedať
Profilova fotka
@jitka1975 Záhon treba určite rozšíriť, vajgéliu presadiť a do rohu vysadiť vŕbu. Pre svoju korunu potrebuje priestor, preto ju nedávajte úplne do rohu. Pod ňu vysaďte levandule, nízke kostravy a po boku pivonky, plus okrasnú trávu napr. perovec. Rozmarín, pokiaľ je to mladá rastlina v našich podmienkach zimu neprežije. Len staršie rastliny, v južných oblastiach. Na zimu ho vyberajte z pôdy a pestujte v byte. Prikladáme návrh.
Odpovedať
Profilova fotka
Super to vykresluje priestor aj ta kombinacia s travami. Dakujem za navrh. Este sa opytam, vpredu ten krik so zltymi kvietkami je co? A kam by ste navrhovali tu lavicku, ked podpnik vrby ma 150cm? Vedeli by ste mi poradit aj nejake rastliny do uplneho rohu, aby vykrili priestor za vrbou napr. lupinu? Bude tam asi treba rastliny do polotiena, lebo plot aj vrba budu tienit skoro cely den. Vdaka. @rastlinky_sk
Odpovedať
Profilova fotka
@jitka1975 žltá trvalka na obrázku je Euphorbia polychroma, výborná dekoratívna rastlina, počas celého roka zaujímavá listom,kvetom aj jesenným sfarbením. Do rohu vysaďte funkiu alebo heucheru, prípadne ľaliovku. Všetky tieto vymenované rastliny prosperujú aj v tieni. Lavičku si môžete umiestniť rôzne. Je to prenosný doplnok, preto si to vyskúšajte na rôznych miestach. A tam, kde vám to bude vyhovovať, tam ju nechajte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?