Mám vošky v trávniku?

Profilova fotka
Vie niekto co to je a ci je potrebne sa toho zbaviť alebo to nechať tak. 8-) Mam to tak na 10tich miestach, rozmery do 10cm x 10cm.
Odpovedať
Ak ti doslova nevadia,tak ich nechaj tak.Ved treba ratat s tym, ze hmyz je vsade v prirode okolo nas,nemozeme vsetok hlava-nehlava likvidovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja súhlasím s majki, pokiaľ ti vyslovene nevadia tak ich nechaj, je to príroda :)
Odpovedať
Zober hadicu, splachni ich silnym prudom vody alebo pockaj na lienky a drozdy. Netreba vsetok hmyz hned likvidovat
Odpovedať
Profilova fotka
vtaky ich pojedia, nebudes ich tam navzdy :)
Odpovedať
Profilova fotka
No len či sú to tie vošky, resp. ich vajíčka
Odpovedať
@lubosu to vyzerá na vajíčka niečoho, nakladené na steblách trávy....ale netuším čoho. Veď to pokos a je to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Lubosu ako to cele dopadlo? Ja pozorujem taketo vajicka ako si mal ty , na travniku tento rok.
Odpovedať
@mirco9 To nie sú vajíčka, ale huba - Hlienovka. Aspoň to z obrázka tak vyzerá
Odpovedať
Profilova fotka
Presne to iste sme vcera rano nasli prvy krat u nas aj my. Skoro rano to vyzeralo ako zlte vajicka, a neskor to bolo takto cierne. Tiez netusime, co to je. Pripisovali sme to slizniakom, mame ich tento rok vela, ale asi to bude naozaj ta huba.
Odpovedať
@mirco9 @simi1307 Ja som mal tiež huby v trávniku, ale iné - také biele fľaky, ako keby sa tam rozsypala múka. Ošetrujem takéto veci fungicídom. U mňa bolo účinný Thiovit Jet.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne mám tento problém aj ja a mám pocit že je toho viac a viac. Čo s tým mám robiť poraďte mi prosím
Odpovedať
@sarach_charas Chemická ochrana sa bežne nerobí, pri väčšom napadnutí sa môže použiť fungicíd. Plodnice odstráňte mechanicky (voda, nízke kosenie, hrable, metla...). Vhodne podmienky na rozvoj : vlhké počasie, silná vrstva plsti, nízka priepustnosť substrátu. Prevencia: dostatočná priepustnosť substrátu Z nejakych zdrojov na nete: často sa hojnejšie vyskytuje po silných dažďoch, ktoré nasledujú po dlhšom obdobý sucha. Výtrusy sa rozšíria, či ich tam necháte alebo odstránite. Ostávajú v pôde, plsti... Plodničky by mali zmiznúť v priebehu pár dní. Ide viacmenej o estetickú záležitosť. Tráva bude v pohode. Chemická ochrana sa neuvádza, našiel som len pri veľkom výskyte možnosť použitia účinnej látky Mancozeb, Zmeb, alebo meďnaté fungicídy. Chemická ochrana má zmysel asi iba v intenzívne pestovaných trávnikoch. Na zahrade by som len odstránil plodničky nech tam nestrašia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@peter1172 ďakujem
Odpovedať
Neviem v kolkych temach si to uz pouzil ale dobre nechapem preco ked to mas na 10 tich miestach 10x10cm to nezlikvidujes rucne a mas pokoj za ten cas co tu cakas na odpoved zober nož a vyrez to a hotovo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?