Voliéra pre korely v záhrade

Máte niekto skúsenosť so stavaním voliéry pre papagáje do záhrady? Trúfli by ste si na to svojpomocne? Máte nejaké dobré rady a triky? My by sme chceli v rohu záhrady voliéru pre korely. Dve strany by boli chránené stenami plotu. Rozmery asi 2m na sirku X 2, 5m na vysku. Je potrebny velky otvor aby sa tam dalo vojst? Dakujem za kazdu skusenost. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@valentina.west Keďže voliéra bude súčasťou záhrady, musí byť vhodne umiestnená. Ochranná plná stena z múru je vhodná. Veľkosť sa robí podľa počtu vtákov. Vtáctvo sa musí preletieť a na to potrebujú priestor. Tiež tam musia byť dvere pre Vás aby ste mohli v prípade potreby vojsť, vyčistiť voliéru, prípadne dodať doplnky pre vtákov. Skúste pozrieť tu a inšpirovať sa http://www.papagaj-shop.sk/page.html?... alebo tu http://ptacci.net/prezentace/136
Odpovedať
Profilova fotka
@valentina.west kedze som zanietenym chovatelom papagajov (zatial v obmedzenom rezime:) - v bytovke), netrpezlivo cakam, kym bude dom hotovy a pustim sa do voliery na zahrade. Kazdopadne by bolo dobre zhodnotit, kde chcete nechavat papagaje pocas zimy. Korelky by mali vydrzat zimu, ak im do voliery nefuka, nie su v prievane a pod, no ja skor zastavam nazor, aby pocas zimy boli radsej v miestnosti, kde sa temperuje aspon nad 10st.C. Ja planujem postavit murovanu cast , asi 7,5x3 m, v ktorej by boli vnutorne voliery, v nich by boli papagaje pocas zimy, miestnost by sa v zime temperovala. Na tu by sa napojili vonkajsie voliery s preletovacimi otvormi, aby v lete mali papagaje pristup aj dnu. Vonkajsie voliery by mali rozmery cca 3 x 1,5 m, bolo by ich asi 5 po celej dlzke murovanej casti. Kazda vonkajsia cast by mala dvierka, aby tam vosiel clovek a mensie dvierka na krmenie. Hlavne nezabudnut podbetonovat zaklady pod vonkajsiu cast, do vacsej hlbky, aby sa k nim nepodhrabali potkany, kuny a pod.
Odpovedať
@johny18 k tym korelkam,myslis ze ich cez obed mozem davat von,ked je nad10 stupnov? mame dvoch vnutri,v lete boli vonku stale...diiik
Odpovedať
My sme sa tiež viacmenej sťahovali do RD kvôli chovaniu papagájom...manžel nechal celú zimu korely vonku, voliéru ochránil igelitom, majú tam búdky. Ako píše johny18 treba si fakt dať pozor na nepriateľov papagájov. My sme na to doplatili. Treba dať nejaké dvojité pletivo, lebo nám kuny alebo potkany odrhli nohy papagájom. Tento rok ideme robiť nové voliéry , také poriadne zabezpečené. Chováme aj iné papagáje, ktoré sme zazimovali vo vyhriatej pivnici. Manžel robil dvojitý vstup do voliéry, ak by sa nejaký rozhodol vyletieť von, tak zostane viacmenej v tom medziprechode. Pri výstavbe treba myslieť aj na kŕmenie zvonku, nejaké bočné otváravé okienko. Dúfam , že pomohlo.
Odpovedať
@sakura77 papagáje sa dlho aklimatizujú..skôr by som počkala na nejakú lepšiu, stabilnejšiu teplotu...nad 15C. Hlavne ak v zime boli vo vykúrenej miestnosti. My sme ich otužovali, že sme ich predtým ako išli von dali len do komory , kde je o 5C chladnejšie ako v byte.
Odpovedať
@ingridka78 dakujem.my ich mame vnutri v obyvke. Tak este teda počkám. Aj tak by len cez obed zatial, ked je pekne..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?