Vhodné čerpadlo pre prečerpanie studne

Profilova fotka
Ahojte, viete mi prosim poradit s vyberom cerpadla pre precerpanie stnudne? Potrebujem precerpat par krat novu studnu. Hlbka studne je 10,5m. Ide o to ze vodu potrebujem odviest od studne cca 20m. Vodny stlpec je cca 6-7m. Neskor by som cerpadlo vyuzival prilezitostne na zavlazovanie. Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
ahoj. ja som potreboval prečerpať studňu, ktorá stála cca 6 rokov bez nejakej činnosti. Kúpil som si vibračné čerpadlo v tescu za 23€ - bola tam koncom februára akcia na záhradné veci. Čerpadlo som použil zatiaľ 1x, za cca 1,5 hod som naplnil 1000l a 200l nádoby. Čerpadlo šlo bez problémov a k vode - zo začiatku šla žltá pieskovitá a ku koncu už vyzerala číra. hadicu som kúpil taktiež v tescu 25 m za 10 €. Len tá bola dosť neohybná, miestami sa zalamovala... Ja by som volil na takéto prečistenie najlacnejšiu variantu akú len zoženieš.
Odpovedať
@yakkuza -otazka je ci s takym slabuckym cerpadielkom vies studnu vycistit aspon tak aby si neznicil dalsie cerpadlo ktore do nej kupis. Ved to cerpadlo ma prietok mozno 10-12 l/min nad urovnou studne, to ozaj akurat pozberas spinavu vodu z hladiny ale neaky podtlak co by pozberal bordel asi sotva... akurat tym vibrovanim si vies dobre zaniest studnu. tam by som skor neaku vretenovku ktora je celkom lacna na opravu.
Odpovedať
take siroke cerpadlo nezozenies, to co potrebujes je stlaceny vzduch. Tak isto cistia studne firmy. https://www.youtube.com/watch?v=oazrC...
Odpovedať
myslel som uzke kalove vhodne na odpis :-)
Odpovedať
@piti255 Ja mam taketo https://cerpadla.heureka.sk/elpumps-j... Mam 2 kopane 10m studne a krasne to staci na obcasne polievanie. Drobne znecistenie zospodu tomu tiez nejak nevadi. Na rychlejsiu a pohodlnejsiu demontaz a montaz pouzivam geko spojky. Pokial vsak potrebujes vycistit vrtanu studnu tak to asi nebude to prave orechove :-) Skor to myslim na bezne pouzitie.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 Nie, nie mam kopanu studnu. Zrejme zozeniem nieco lacnejsie. Najlepsie by bolo asi nejake hlbinne cerpadlo. Ked vydrzi budem ho pouzivat prilezitostne, ak klakne tak zial kupim nove a uz budem tahat cistu vodu a snad vydrzi....
Odpovedať
Profilova fotka
@yakkuza Dnes som bol v Tescu a tiez som kupil to cerpadlo :) akoze 24E tak hadam neskrachujem. Ale nie, tiez mi vravel predavac v Hornbachu ze na precistenie studne to najlacnejsie....Ak sa odpaly cert to vezmi za 24E. Keby som odpalil cerpadlo za 100 bolo by to horsie....
Odpovedať
@piti255 takže ho tam ešte mali? super, som rád, že som poradil. Inak takéto čerpadlo už fakt asi lacnejšie nezoženieš, jedine z druhej ruky. Potom napíš čo a ako...
Odpovedať
@piti255 Jasne. Netreba preplacat veci ak nemaju vyuzitie. Ja by som tiez vzal lacnejsie ale islo mi aj o vykon . Potrebujem dotlacit vodu na desiatky metrov a keby ma rodinka dotlacila k bazenu aby som ho nenapustal tyzden.
Odpovedať
Profilova fotka
@yakkuza Jasne, mali ich tam este dost vela....Mali dokonca aj ine cerpadla, ale to boli na ine vyuzite. Kupil som tam aj hadicu, no nie tu za 10E co si pisal, lebo ta bola dost makka a prelamovala sa. Tak som vzal tu drahsiu 25m za tusim 20E. Inac to cerpadlo je z ciny tak som fakt zvedavy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?