Valcuje sa pred alebo po prvom kosení?

Profilova fotka
mame trojtyzdnovy travnik..
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial viem tak sa ma valcovat pred pokladkou a hned po pokladke... Nie po 3 tyzdnoch. Ak mate koberec, skus uchopit travu a nadvyhnut. Ak to nepojde, travnik sa zakorenil...
Odpovedať
Profilova fotka
Valcuje sa plocha pred výsevom, zakladaním trávnatého koberca, aj po výseve alebo pokládke kobercov. Správne bolo poznamenané, že ak máte koberce, stačí nadvihnúť pás a ak sa pevne drží, je krásne prirastený a zakorenený. Novozaložené trávniky sa kosia na vyššie, aby ste nevytiahli jemné korienky. Ideálne je kosiť ručne, čo je nereálne na veľkej ploche. Preto postačí kosenie na vysoko, aby tráva dostatočne zakorenila a vytvorila odnože. Vysievaný trávnik po prvej kosbe môžete povalcovať ale nie je to nutné. Koberce sa po pokosení nevalcujú. Ideálne kosiť tesne pred dažďom alebo ihneď zavlažovať. Pozor na nože kosačky. Mali by byť ostré, najmä na kosenie vysiatej trávy, aby listovú plochu nežula a zbytočne neschla.
Odpovedať
my sme valcovali plochu pred vysiatím trávového semena a po výseve, potom už nie...Podľa mňa netreba, dôležitejšie je pravidelne trávnik zavlažovať a kosiť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my valcujeme pred zasiatim travy... a hned po vysiati este raz... a potom uz len polievat, polievat, polievat.... akurat prerabame cely dvor.. takze makačka... 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?