Typ plastovej šachty na vŕtanú studňu

Ahojte, mám navŕtanú studňu DN200, idem kupovať plastovú šachtu. Šachta bude pod neizolovaným plechovým záhradným domom. Studňa bude slúžiť iba pre záhradu (kohútik, hadica, zavlažovanie). Je nutné kupovať plastovú šachtu, ktorá má pripravené úchyty na technológiu, do ktorých sa to pekne naskrutkuje, alebo stačí o 1/3 lacnejšia, ktorá úchyty nemá a technológia sa iba položí/podoprie a elektronika sa vytiahne hore do záhradného domu? Ak to budem chcieť vytiahnuť hore, koľko prechodiek na káble odporúčate? S úchytkami som zatiaľ našiel od Plastiky a Balucha, ak poznáte lacnejšie, podeľte sa.
Odpovedať
1
2
@raphael42 ja som kupoval bez uchytov, konzolu na technologiu som jednoducho ukotvil do steny sachty cez gumene tesnenie. http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
@gashtaan Vďaka, dobrý nápad, asi to tak spravím. Elektroniku máš tiež chytenú do nejakej konzoly? Na fotke to ie je dobre vidieť.
Odpovedať
@raphael42 fotka elektroniky je na predchadzajucej fotke.
Odpovedať
@gashtaan Mohlo mi to dojsť, IQ200 :D
Odpovedať
@raphael42 v pohode :) Tie veci som tiez skrutkoval do steny sachty cez tesnenie... neviem ci to je nutne, ale stoji to par centov a robota ziadna.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 ja som bral túto... http://www.plast-kov.sk/vyroba-z-plas...
Odpovedať
@eagleowl presne tu chcem kupit
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 ja dávam ponorku ktorá potrebuje len zástrčku, tak že úchyty som neriešil. Dieru na kábel som vykružil, jednu prechodku na kábel dodali v cene. Zástrčku som naskrutkoval z boku na stupačku. Koľko, kde a akých prestupov na hadice potrebuješ si zadefinuješ pri objednaní.
Odpovedať
@eagleowl Predpokladám, že asi len jeden prestup na hadicu, viac nebude treba. Aj keď je to len na záhradný kohútik, hadicu, zavlažovanie, tak sa prestup dáva do rovnakej hĺbky ako pre bežnú vodomernú šachtu pre napojenie domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 ak jedna hadica tak jeden prestup ...ja mám do domu 32mm a do záhrady 25mm.... v šachte za odbočkou je hneď vypúšťací ventil aby šla na zimu vypustiť celá 25-ka zo záhradnej prípojky kvôli zamrznutiu. Hĺbku musíš spraviť tak aby to čo nebude vypustené na zimu bolo v nezámrznej hĺbke.
Odpovedať
@eagleowl Tú 25-ku máš v akej hĺbke prestup?
Odpovedať
Toto som bral teraz v PO majli akciu 228e vystužená . Na stojaka tam vpjde co ma a to tam natrepem aj nadrz asi. Velkost 1m sirka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@raphael42 mám to á25cm od dna šachty....tak že to bude cca 1m pod zemou. Prestup nie je podstatný, ten mohol byť aj hore....podstatný je ten vypúšťací ventil.
Odpovedať
@truly a vojdes sa tam aj ty?
Odpovedať
@gashtaan No bol som prekvapeny. Tiez to na fotkw vytera ako vacsie vedro ale ano. Su tam aj 2 stupacky
Odpovedať
@truly neviem si to predstavit, sam mam co robit aby som sa v sachte s technikou pomestil a to nemam taketo vedro.
Odpovedať
@gashtaan nebude tam akvarium ale cerpadlo :)
Odpovedať
@truly ja tam nemam ani to cerpadlo :)
Odpovedať
@gashtaan nejak to tam napcham, potom. Dam foto. Aj keby som mal soravit vyrez do boku hhhh
Odpovedať
kontrolná otázka páni, keby som chcel šachtu z obrázku zhora prikryť ŽB doskou, s tým , že by sa v doske vynechal kruhový otvor pre "hrdlo šachty" s priemerom o cca 5 cm väčším ako je priemer hrdla (doska by bola podkladom pre záhradný domček), je to dobré riešenie? videl som, že @gashtaan to má zabetónované pod domčekom (ak sa nemýlim) uvažujem, že či nemôže v budúcnosti vzniknúť nejaký problém, keby sa so šachtou niečo stalo (prasklina), a teda, či nedať šachtu radšej mimo dosky, čo myslíte? ďakujem za konštruktívny názor
Odpovedať
@sgi320 ŽB doska byť môže, ale uložená na okolitej zemine, nie čisto na šachte...
Odpovedať
@dedo758 áno, pochopiteľne ;-) tak to bolo myslené, pod dosku sa užabuje štrk, skôr mi ide o to, čo spravím so šachtou v prípade nejakého defektu, a ešte nahlas uvažujem, že či je dobré mať šachtu umiestnenú vrámci domčeka (kvôli zazimovaniu) alebo vedľa domčeka (pod nejakou teraskou), v priestore domčeka bude dekel zaberať miesto a bude k nemu ťažší prístup
Odpovedať
@sgi320 mylis sa... tiez si neviem spomenut kto ma sachtu pod domcekom, ale ja to nie som :)
Odpovedať
@gashtaan aaaaaa, máš pravdu, tuším to bol @chrobak7, sorry ;-)
Odpovedať
@sgi320 Ja ju idem tiež dávať pod záhradný domček, ale montovaný postavený na pätkách. Šachta určite vydrží dlhšie ako ten domček. Budeš ho mať murovaný? Aj keby praskla, tak to snáď opravíš zvnútra. Ale tieto plasty sú riadne odolné, mne tesne okolo jednej jazdilo JCBčko a prežila.
Odpovedať
@raphael42 montovaný, ďakujem za info
Odpovedať
Kúpil som nakoniec z www.plast-kov.sk, rýchle doručenie, vyzerá OK.
Odpovedať
@raphael42 ktorý model?
Odpovedať
Ahojte.neviem ci sa to niekde riesilo,ale rad by som sa spytal na nazor,ze ci je mozne vo vodarenskej sachte kde je vodomer mat v kute vyustenie vrtanej studne?mate s tym niekto skusenost?ak by to bolo mozne tak radsej dam jednu sachtu o nieco vacsiu ako dve vedla seba.dakujem za rady a nazory.
Odpovedať
@marcel714 obávam sa, že to nepôjde, vodárne majú pomerne prísne pravidlá pre šachty a ich obsah
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?