Tulipány a krokusy zasadené do trávnika

Profilova fotka
Toho roku by som chcela teraz zasadiť cibuľky tulipánov a krokusov do trávnika, ale nemám s tým žiadnu skusennosť, kedy to asi bude kvitnúť a aká bude tráva v období kvitnutia, nemáte s tým skusennosť?
Odpovedať
krokusy mozes sadit v pohode, kym budes kosit prvykrat budu odkvitnute. Len budu sa zatahovat a casom uz nepokvitnu. Tulipany nesad, tie kvitnu neskor a nebudes moct kosz ani vertikutovat.
Odpovedať
@jazminn Na slnecnu stranu mozes kludne aj tulipany, stihnu odkvitnut do prveho kosenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@jazminn Do trávnika sú vhodnejšie drobné cibuľoviny ako bledule, snežienky, modrice, šafrány, scilly, puškínie, drobné narcisy i jesienky. Pokiaľ chcete tulipány, vysaďte ich tam, kde nemusíte hneď z jari kosiť. Tiež je rozdiel, ktoré tulipány by ste zasadili. Sú nízke skalkové, tie by boli vhodnejšie, než vysoké. Tiež sa rozdeľujú minimálne podľa času kvitnutia – skoré, neskoré. Pokiaľ budete alebo plánujete aj prevzdušňovať trávnik, je pravda, že veľa cibuliek poškodíte a už z nich nebude nič. Cibule sa zvyknú vysádzať do trávnika, ktorý sa skôr podobá lúke, tráva je vždy vyššia a nekosí sa 3x do týždňa. Na malej ploche si samozrejme šafrány môžete vysadiť. Kosí sa prvýkrát, keď im zatiahnu listy alebo teda zostanú žlté a dajú sa jemne rukou oddeliť od cibuliek. Vtedy nabrali dostatok živín na kvitnutie v budúcom roku.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zastanca golfovej travicky.. v jednoduchosti je krasa :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?