Tuje

Dobrý deň, chcem sa opýtať, kde ste kupovali tuje a či ste s nimi spokojní. Našla som na bazári nejaké a sú tam veľké cenové rozdiely. Na pohľad neboli až také rozdiely v stromčekoch. Tak by som chcela vedieť aj to, či tým , že je cena vyššia je aj stromček kvalitnejší a tie lacnejšie sú horšie? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
My sme minuly rok kupili v Tescu na jesen (70ks) a vsetky ziju a krasne rastu. Velmi dobru cenu mali. Obrazky pri inzeratoch su casto ilustracne :)
Odpovedať
@jankazb veď to, toho sa obavam, že kúpime 80 tují a budú biedne alebo trepať sa niekde a nakoniec nič nekúpiť .......Pozerali sme tuje zo Šípkového. Mali pekne len či naozaj také budú.
Odpovedať
@andreasiskova3 cena je väčšinou závislá od vzrastu. Na základe vlastných skúseností odporúčam kúpiť viac a zasadiť ich niekde na záhrade (s približne rovnakými podmienkami ) aby bolo čím nahradiť odumreté stromčeky v plote.
Odpovedať
@andreasiskova3 Ahoj. Mě se ujaly všechny rostliny a kamarádovi polovina uschla. Já jsem koupil u soukromníka v zahradnictví a kamarád v OBI v akci. Čili, asi je to sázka do loterie. ;-)
Odpovedať
Najlepsie je kupovat tuje od zahradnika,ktory ich dopestoval v nasich klim.podmienkach. Cena zvacsa zavisi od velkosti stromceka. Pri kupe preferuj osobny odber,aby si videla, ze su rastlinky pekne, zdrave,s mohutnymi korenami. Stromky kupovane v hypermarketoch su ovela lacnejsie,ale rizikove.Treba ratat s vacsim uhynom.
Odpovedať
Ahoj...my sme kupovali 45 ks tu http://www.dreviny.sk/, doviezli mi ich domov, potom som ich v tých prepravných igelitových vreciach mala v pivnici celú zimu kým sme ich vysadili. Nevysádzali sme všetko naraz, ale posledných 15 ks asi 1/2 roka po tých prvých a z tých neskôr sadených mi 3 či 4 uschli...ale bola to len moja chyba...zabudla som polievať :) A myslím, že cena bola celkom slušná...
Odpovedať
kupovali zo zahradnictva, podla stitku boli z polska, sme na juhu slovenska, krasne sa vsetkych 30 ujalo, mali 100cm ked boli kupovane, sadene su na 40cm od seba, chceme znich plot, nechceme ich vyssie ako 180cm. Mame ilovitu podu, len sem tam som ich poliala, a sadili sme ich do vykopaneho rygolu naplneneho substratom. hnojene len raz, za rok podrastli tak 20 cm. Zatial nic moc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?