Tuje smaragd

ahojte, kupoval už niekto smaragdy v e-shope Najlacnejsiedreviny na dobierku? Spokojnosť? Potrebujem okolo 30ks,ale pekné...dík
Odpovedať
Profilova fotka
@rebeca2 Dôležité okrem ceny je veľkosť rastlín - výška, prípadne veľkosť kvetináča. Tiež ponúkame rôzne výšky za priaznivé ceny v našom e- shope.
Odpovedať
@rastlinky_sk zdravím vás, pozerala som aj u vás, len ja by som radšej v kvetináčoch, a tuším pri výške 80-100cm máte v koreňových baloch v jutovine,či?
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne s nimi nemam ok skusenost.V emailovej komunikacii mi pani slubila krasne,minimalne 80 a 100cm tuje a snad 3tina z nich uvedenu vysku nemala,aj ked v emaily ma presviedcala,ze budem spokojny.Poznam lepsie a serioznejsie zahradnictva a aj ked som osobne u @rastlinky_sk nikdy nenakupoval,je vzdy ochotny odborne poradit a pomoct,tak by som nemal obavu u neho nakupit. A preco je problem jutovy bal?Praveze tie v jutovom bale sa mne osobne najlepsie a najrychlejsie ujali.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebeca2
Odpovedať
@zirafak díky za reakciu, dobre vedieť....no ja sa problematike veľmi nerozumiem,len som čítala,že tie v kvetináčoch majú svoj pevný koreňový systém a v jutovine sú možno korene narušené vykopaním zo zeme a hlavne nevieme,ako dlho sú v jutovine zabalené, nakoľko by sa mali čo najskôr po vykopaní opäť zasadiť, ...no naozaj neviem,ja som toto info získala len z netu:-)))
Odpovedať
@rebeca2 áno je to tak, lepšie je kupovať tuje v kvetináči
Odpovedať
Profilova fotka
ja som bral odtialto : tujasmaragd. sk tie najmensie :) ale bol som si pre ne osobne
Odpovedať
ja som kupoval tie 60-80cm smaragdy a take bohate rozvetvene ako na obrazku na ich webe urcite nie su, je to skor len take ohreblo, ale zase primerane k veku tuje. Tuje boli v kvetincoch a zatial mi neskapala ani jedna, ale este je prilis skoro, mam ich len dva tyzdne
Odpovedať
Profilova fotka
@rebeca2 v tej cene sú jutové baly na koreňoch. Málokde v tej výške nájdete rastlinu, ktorá bola pestovaná do tej výšky v kvetináči. Štandardne sa tuja vykope a korene sa jej zabalia do sieťky. Samozrejme, dá sa po vykopaní zasadiť aj do kvetináča, ale nie je to pravá kontajnerovaná rastlina. Cena v kontajneri je asi o euro vyššia.
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak @rebeca2 ak sa náhodou kolegovia pri vykopávaní netrafili odhadom na min. 80 cm rastlinu tuje, je nám to ľúto a nie je to úmysel. Tiež neuvádzate, aký bol rozdiel v tej veľkosti tují. Treba poslať reklamáciu mailom a priložiť k nej fotografiu rastliny správnej veľkosti vedľa tej nižšej a kolega to rieši napr. zľavou. Nikto v poslednom období nesignalizoval nejaké nezrovnalosti vo veľkosti tují, ale sme len ľudia a akákoľvek chyba sa dá riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk Asi ste ma spatne pochopil.Ja som nemyslel Vase kvetinarstvo.Myslel som firmu,na ktoru sa dopytovala zadavatelka temy/e-shope Najlacnejsiedreviny / Postup vybavenie reklamacie,ktory popisujete som aj ocakaval,ale bolo mi povedane nech beriem,alebo necham tak.O zlave nebola ochota sa bavit a nakolko som mal doma ludi pripravenych na vysadbu a vykopanie jam na 50 tuji,zobral som ich aj tak. Viem uz ale aj,kde nenakupim a preto som zadavatelke temy takuto referenciu dal.
Odpovedať
@rastlinky_sk a pokiaľ si kúpim tuje v jutovine, ako dlho ich môžem mať takto, bez zasadenia? treba asi hneď sadiť však?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rebeca2 Idealne zasadit co najskor.Ked preschnu,nieje to idealne.Idealne ich objednat a mat uz predkopane jamy,pokial ich sadite vacsie mnozstvo a rovno ich nasupat do jam,kazdej do nej naliat vedro vody a prihrnut.No a potom prve tyzdne pravidelne a vydatne zalievat.Uspech pri kvalitnych tujach zaruceny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak dík za spresnenie. Aspoň vidno, ako funguje konkurencia. :-) Omyl sa stať môže, ale treba ho riešiť. Ani my nie sme neomylní, ale normálne komunikujeme s pestovateľmi. Niečo o tom píšeme v rámci našej stránky - http://www.rastlinky.sk/neexistujuce-... @rebeca2
Odpovedať
Profilova fotka
@rebeca2 samozrejme, čím skôr sa dostanú do zeme, tým lepšie. Na záveternom, chladnom a pred slnkom chránenom mieste s občasným poliatím vydržia dlhšie, aj keď sú v bale.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite predajcu najlacnejsiedreviny neodporucam!!! nakupila som u nich za 800 euro rastliny, pri preberani som sa pytala na uplne vyschnute rastliny, ci to je OK. Odpoved bola, ze ano, zimuju a budu v pohode. Po mesiaci vsetky rasili, volala som im, ze co. Ze im mam este dat 2-3 tyzdne a ze keby nie, tak to budeme riesit.. O 3 tyzdne som im volala, ze teda naozaj nic. Opoved, jasne v poho, to sa stava, poslite foto a cislo uctu posleme peniaze. Po zaslani foto mi reklamaciu neuznali, dokonca tvrdia na uplne suchy eukalyptus, ze je uplne OK!!!! peniaze vratit nechcu, ani telefon uz neberu! rozhodne nekupovat!!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?