Trhliny v rezive

Chcel by som vediet či sa dajú volako prekrit - zostali mi hranoli s krovu a chcem dcere spravit detskú preliezku no sú v tom dost velké praskliny dajú sa niečim vytmelit alebo zakrit?
Odpovedať
Profilova fotka
@jenkie zalezi na velkosti trhlin. Musis mysliet aj na to ze drevo je zivy organizmus ktory nasava a vysusuje sa podla konkretnej vlhkosti. Moze sa stat ze ak zatmelis, tmel sa dalsim jemnymi pohybom dreva uvolni, resp. trhliny budu menit svoju velkost, takze tmelenie velmi nepomoze. Predpokladam ze preliezka bude vonku... takze prasklinami by som sa netrapila, hlavne aby to bolo pekne obrusene, aby sa mala nepichala o triesky.
Odpovedať
@meamea no praveže su tam asi 1cm trhliny a to už nie je nič moc - zhobloval som to pekne len pred naterom či sa s tým nedá niečo robiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@jenkie ja by som to netmelila, tie trhliny su prilis velke ale preco chces tmelit, z estetickych dovodov?
Odpovedať
@meamea jj podstate su to klasicke 10x10cm hranoly takže naprírodno to nepojde skôr veselé farby a tam to bude rušit...
Odpovedať
Profilova fotka
@jenkie to mas pravdu ze v ziarivych farbach by hranoly s trhlinami asi nevyzerali dobre. Obavam sa vsak ze tmelenie by bolo len docasnym riesenim. Pracujem s drevom, viem ze vonku bude pracovat a hlavne ked zatmelis a v zime sa dostane voda a potom lad do spojov tak to urcite bude trhat spoje. Neviem co by som ti na tie trhliny poradila... musim porozmyslat nad nejakym kreativnym riesenim, ked na nieco pridem, ozvem sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Zrejma makke drevo. Dnes trhlinu zatmelis, ale zajtra moze byt kludne aj nova kde este dodnes nebola. meamea ma v podstate pravdu-moc by som sa tym netrapil. Zvlast nie koli tomu, ze to bude vonku a ako ti uz napisala v zime do zatmelenich spar bude tiect voda-zamrzat a tak ci tak ti tmel vytlaci pripadne sa trhliny roztiahnu este viac a opat si tam kde si teraz. Ja by som to dobre namoril aby to drevo vonku uz moc nenasiakavalo dalsiu vodu pri dazdoch a zaroven bude chranene proti prudkemu letnemu slnku. Pouzil by som tmavy podklad aj do tych trhlin no a na tu tmavu by som som potom stetcom porobil len take lizance s tymi veselimy farbami. Bude to celkom zaujimave tym, ze spod toho bude prekukat ta tmava farka. A ak chces nadobudnut taky .......... hmm-pocit alebo ako to napisat-iny vzhlad-skratka na tie nosne hranoli urobit take obruce, ze to vlastne ako keby drzi po hromade a brani to tomu drevu dalej sa otvarat. Chce to fantaziu. Ved i tak to bude otazka zopar rokov-aby sa deti vyhrali a neskor to tak ci tak pojde dole. Treba im vytvorit v prvom rade oazu radosti-preliezacky-smikalka-siete-lano-pieskovisko-hojdacky. http://mojdom.zoznam.sk/cl/1000011/12... http://www.ihriskaoli.sk/fotogaleria-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?