Trávnik (prevažne) z vertikutačnej zmesi? ANO/NIE

Zdravím, chcem sa spýtať, či by ste riešili celkom dosť poškodený trávnik iba vertikutačnou zmesou.. to čo tam ostalo je tak 10-20%, zvyšok proste treba dosadiť nanovo (ale určite už nechcem rozhrabať celú záhradu do niekoľko centimetrovej hlbky) plus celý postup s vyrovnávanim terénu atd atd.. Preto takáto otázka. Nevyžadujem luxusný anglický trávnik, ale proste aby tam bolo niečo zelené :D lúčna zmes je taktiež vylúčená. Takže otázka znie: sú vo vertikutačnej zmesi (napr. Floria 4v1) také zmesi tráv, ktoré aj normálne vyzerajú? Prípadne ak máte skúsenost s lepšou vertikutačnou zmesou, odporučte. Ďakujem :)
Odpovedať
@lamiak niečo zelené sa ti tam vždy naseje z okolia , urýchliš to i kosením bez zberu trávy ,no tento rok už bude sotva krásne zelený
Odpovedať
ja som naposledy dosievala zmesou na obnovu travnika z Hornbachu. A teda dosievala som aj uplne lysiny a krasne sa chytila, dobre rastie. Po skúsenostiach s kadejakými travnymi zmesami uz viem, ze staci ist do najlacnejsej aku zozeniem, ono do dvoch rokov v travniku ostanu aj tak len tie travy co sa im vyhovuje prostredie a hlavne treba vyhliadnut dobry termin vysevu. Najlepsie tesne pred nejakym dazdivymi dnami (ked nemas zavlahu, ale aj tak je od pánaboha lepsie poliate)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?