Travnik na ilovitej pode

Chcel by som poprosit o rady ako ste zakladali travnik na ilovitom zaklade. Navazali ste ornicu? ci staci zmiesat podu s pieskom? a akym sposobom? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn No tak toto čaká teraz práve aj mňa... ]-(
Odpovedať
ja mam cisty il, ornicu som nevazal, rozmyslal som nad tym, trava rastie jak besna, pozri album. mame taky il, ze ked som stupil na mokru zem nechal som tam topanku , potom ponozku a potom som sa zalepil sam....cista modelovacia plastelina...ked som to poryloval pred sadenim a potom povalcoval vyzeralo to presne ako kedy som ani neryloval...lepidlo..a trava rastie...ale musim hnojit pravidelne..lebo po troch mesiacoch je jasne vidiet, ze trava slabne...ale inak celkom v pohode.
Odpovedať
@raddo78 ake hnojivo pouzivas na tu ilovitu zem, v akom mnozste a ako casto hnojis ?,dakujem
Odpovedať
@raddo78 ani ste nezmiesavali il s niecim inym? substraty, piesok? ci si proste len nasadil a bolo? :D...to bude sakra dobre hnojivo
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn my mame ornicu, ale tiez je ilovitejsia. a to sme navazali. len vtedy som nevedel co je il ale asi by som inu aj tak nezohnal. pripravovali sme sa asi dva mesiace na travnik, rotavatorovanie, hrablickovanie, zavlaha, postrek buriny, hrudy drvit. pred troma tyzdnami sme zasjali. po tyzdni isli prve chlpky. teraz to rastie ako dive. uz som kupil aj kosacku kupili sme kvalitnu travu aj hnojivo. na niektorych miestach to nechytilo. vacsinou tam kde mame rotacne postrekovace ktore vymyvaju. tak tam som teraz dosjal a vypol zavlahu v tej casti. ak by som sjal odznova, tak by som domiesal piesok. zasjal travu a zasypal vrstvou piesku. ak nie je velka plocha, tak domiesal by som aj substrat.
Odpovedať
@stevo79 scott, april, jul a oktouer na zimu s draslikom
Odpovedať
@stan27 scott pouzvam
Odpovedať
a navazal som tak 100 tatroviek..haha
Odpovedať
@raddo78 takto nas klamat :D
Odpovedať
@stan27 teraz nechapem troska
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?