Trávnik na budúci rok - čo teraz s burinou a zeminou na pozemku

Na budúci rok chcem porobiť závlahu a zasiať trávnik. Dom už je dostavaný, chodník urobený.Teraz je dvor zarastený roznymi burinami, zem ušlapaná,ubitá. Chcel som to ešte postriekať nejakým postrekom proti burine, takým aby zničil aj tie korenie v zemi. Nebolo na to času a burina už na dvore vnedne, hnije, takže už to asi nemá zmysel striekať. Chcem sa opýtať čo teraz pred zimou, stačí to porylovať? treba tu hnijúcu burinu ešte vytrhať, alebo ju možem zarylovať, alebo aké opatrenia ešte urobiť pred zimou.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 ahoj nie som zahradnik,nieco podobne riesim aj ja. postrek na burinu ma zmysel ked este rastie aby sa cez listy dostala latka do rastliny. ja som vsetko zryloval, co sa dalo vytrhal pyr a buriny..iste nieco narastie aj na jar potom to bude treba zase vytrhat..uplne zbavenie buriny je podla mna aj tak nemozne resp. na niekolko sezon..
Odpovedať
Postrek mozes pouzit este aj teraz, prave sa postrekuju travniky pred vertikutaciou.
Odpovedať
@ma890 Ahoj, aj my sme ešte teraz dávali postrek, dokonca aj nový trávnik zasiali :) na jar budete mať menej práce. kým je pekné počasie, dá sa toho ešte veľa stihnúť, poryľovať, vytrhať burinu, pripraviť pôdu na zimu
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 ked je burina narastena pekna ja pouzil fondo,no teraz uz zbytocne striekat ked to mas ubite... Naj nechat narast burinu postrikat a pak zasiat travnik,najlepsie toto robit na jesen,nechat travicku rast rast kosit az na jar. Len toto uz nestihnes,burina ubita=no nic nechaj na rok ak ta to nebude nahlit z jari ked sa burina rozrastie postriekaj,do jesene zas cosi porastie postrikaj a zasej travnicek, :-N
Odpovedať
U nas veselo kvitne pupava, treba postrek alebo rucne trhat.
Odpovedať
@pepe16 burina nie je ubitá, zem je ubitá, myslím ušlapaná, nemal som chodník tak sa chodilo hocikade. Ten postrek si myslím,že už je asi neskoro, lebo než sa to dostane do koreňov, treba to asi zas nejaký týždeň nechať stáť. A niektoré rastliny už sú hnedé, tak cez ne už sa asi ku koreňom nedostane nič.
Odpovedať
Pred zalozenim travnika je dobre zem porylovat a vycistit od korenov burin. Nechat cez zimu vymrznut a na jar zas vytrhat burinu aj s koremni.To mas najlepsi zaklad pod travnik. Aj neskor,po zalozeni travnika sa ti vzdy nejaka burinka ujme,ale ta sa uz rovnomernym kosenim postupne zlikviduje.
Odpovedať
Teraz len zrylovt a na jar nechat vyrast burinu a potompostriekat fondo roundop, Lebo zelina sa uz vysemenila a na jar bude rast. V travniku by to nevadila pokial by tam nebol pyr. Ostatne buruny sa s travnika daju dostat ale pyr von nedostanes bofix ,triton duo. A nezabudni na zavlahu fajn vec hlavne v lete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?