Travne osivo stare viac ako dva roky

Akurat mi dosla objednavka travneho osiva, kde sa pise, ze to bolo balene April 2014. Teraz je May 2016. Aka je klicovost osiva stareho viac ako dva roky? Na obale sa pise, ze by sa to malo vysadit do 2 rokoch - cudujem sa ze mi to vobec predali, ale po telefone tvrdili, ze vsetky ich osiva co maju na sklade su z roku 2014. Zoberu mi to naspat ale chcem sa spytat ci to to vobec stoji za to. Ake mate skusenosti s klicivostou? Ide o osivo DLF ECO LAWN (vid obrazok). Vdaka za nazory .
Odpovedať
Profilova fotka
@accounter Záleží, či to balenie chcete a môžete otvoriť a vyskúšať klíčivosť...je to naozaj individuálne, záleží v akých podmienkach bolo skladované. Môže byť úplne v poriadku, niekedy, žiaľ, nie. Stačilo by pár semien vysiať do misky, resp. navhlčiť a uvidíte či začnú pučať. Na balení by mal byť uvedený aj dátum ekspirácie, teda do kedy výrobca garantuje klíčovosť podľa normy.
Odpovedať
Vyrobca spomina do dvoch rokoch to odporuca vysiat. ked to otvorim, uz mi to ale naspat nezoberu. Kedze ide o 7,5kg balenie, o to viac som reluktantny to nacat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?