Travnaty koberec v plastovych zatravnovackach

Ahojte, mate niekto skusenost s plastovymi zatravnovacimi dielcami, ktore su umiestnene v travnatej ploche a tvoria prijazdove pasy pre auto? Riesime ako vytvorit vjazd pre auto pod pristresok cez travnatu plochu. Planujeme polozit travnaty koberec. Tieto plastove tvarnice by sme zasypali zeminou a na vrch by sme chceli polozit travnaty koberec a uvalcovat to, aby sa to zatlacilo do tych plastovych tvarnic. Myslite, ze to pojde? Dakujem za akekolvek skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 my sme do tých plastových tvárnic trávu siali, všade inde sme pokladali trávový koberec. Záhradníci hovorili že s kobercom by to bolo pracné musel by sa vyrezávať presne do tých otvorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 to nemate sancu zavalcovat do tych tvarnic, vobec.. presne ako pise DEni... vies ake ma ten koberec korene? to neni sanca... Tam treba travu vysiať.
Odpovedať
@donya Ako vam teraz vyzera ta trava? Rastie v tych tvarniciach? Je velky rozdiel medzi kobercom a tou vysiatou travou? a tie plastove tvarnice vidiet cez travu alebo to pekne prerastlo?
Odpovedať
Profilova fotka
skus kuk novy zahradkar :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 odfotím ti tú trávu v tvárniciach, tvárnice vidno nie je vôbec je to úplne zarastené. Z celkového pohľadu rozdiel nevidieť ale zblízka má tráva v tvárniciach trošku tenšie steblá ako koberec ale to môže byť aj tým, že sme tam siali iný druh trávy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 rozdiel v trave nie je ziadny :) my mame aj koberec, aj siatu travu ( obe su z rovnakeho semena, kupovali sme semeno od firmy , co robi travnikove koberce ,ktore sme brali do prednej casti domu) .. ved aj ta kobercova trava vola kedysi raz siata :), akurat ma uz min. 1,5r a teda je to hotovy travnik, ktory sa odreže... Siata trava je uplne OK a krasna rovnako...
Odpovedať
@donya Ak by sa ti podarilo foto, bola by som rada. Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 včera som nestihla dnes spravím foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Kati ale ona sa nepýtala na trávu siatu ako takú, ale ako rastie tráva v tých plastových zatrávňovacích tvárniciach.
Odpovedať
Profilova fotka
Cokolvek plastove do zahrady je pruser... :-D
Odpovedať
@peterpb preco myslis? My sme zvazovali aj tie betonove zatravnovacky, avsak si myslim, ze v tych trava vyrastie tahsie ako v plastovych. Beton saje vodu a trava tam skorej vyschne ... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@donya uplne normalne, co som to videla u ludi a aj u teba, tak uplne normalne tam rastie :) trava je tiež len burina :) rozrasta sa pekne.. Suhlasim, ze plast je grc, vsetko ide do pody z neho..ale zase beton veru sa prehrieva a trava okolo neho strasne schne , vidno to aj okolo obrubnikov, kde treba viacej polievat.. to potom jedine drevene nieco, ale to dlho nevydrzi..... alebo zo zamkovej urobit plochu a na parkovanie a hotovo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katrin21 nie je úplne taká pekná ako mimo tých plastových tvárnic ale z diaľky nevidno rozdiel.
Odpovedať
Rozhodli sme sa teda ze travu do tych plastovych zatravnovaciek zasejeme. Avsak napadla ma jedna otazocka: Lozko pod tymi plastovymi dielcami bude z drvenych kamenov, na ktore vsak planujeme spravit tenku vrstvu "sucheho betonu" (nieco take ako betonovy poter), aby nam to co najmenej sadalo ked tam bude auto chodit. Len rozmyslam, ci nam trava bude rast na takomto podklade? Kolko zeminy/aku vysku treba aby sa trava chytila a rastla ... nebude ten betonovy poter pod tym robit nejake problemy? :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@jenny111 Trávnik a teda tráva potrebuje minimálne 10 cm zeminy, aby pekne prekorenila. Na miestach, kde bude menšia vrstva sa jej dariť veľmi nebude. Bude rýchlo vysychať, minimálne sa rozrastať a plocha sa bude prehrievať. Treba zabezpečiť zálievku. Čím vyššiu vrstvu zeminy dáte, tým lepšie, lebo pri výdatnom daždi sa Vám môže stať, že tam bude voda stáť, lebo nebude mať kam odtiecť. Myslím, že ten betónový poter nie je vhodné riešenie, kamienky ako drenáž a podklad áno.
Odpovedať
ok .. dakujem za rady ... dame nakoniec bez bet. poteru... dufam, ze nam to moc nesadne a nevychodi sa autom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?