Tráva sa neprijala

Zasadili sme pred týždňom semena trávy, skoro žiadne sa neprijali.. všetko podľa návodu.. neviete v čom môže byt problém??
Odpovedať
Profilova fotka
problem je netrpezlivost :D
Odpovedať
@majkoj tak už prešlo 9 dni, čo viem iní už za taký čas už pomaly kosia prvú trávu 🙈
Odpovedať
:-D ja som zasial pred troma týždňami a ešte čakám stále
Odpovedať
Profilova fotka
treba rešpektovať, že rastliny majú vegetačnú dobu obmedzenú teplotou a tá je + 10°C. A to je teraz problematické.
Odpovedať
@chickenovci tak tych poslednych par dni boli mimoriadne nizke teploty, tak semena nevyklicili. Jednym si mozes byt isty, pri tach dazdoch aspon navlhli a nezaschli naklicene. Ak sa otepli, tak este vyklicia a ak sa udari dlha jesen, tak sa aj chytia. Na jar uvidis ako bude, a bud budes spokojny alebo dosejes. Ti ini, co po 10 dnoch kosia travu vysiali v teplejsom pocasi. A niektori ani nekosia, lebo ak bolo moc teplo a sucho, zaschlo im naklicene semeno. S vrtochmi pocasia musi pestovatel tak nejak pocitat, moze si sice ponadavat, ale aj tak s tym nic nenarobi...
Odpovedať
Ďakujem za odpovede a rady 🙂
Odpovedať
@chickenovci A treba ratat aj s roznou klicivostou druhov travy.Nie kazda ide rovnako.
Odpovedať
Ja som tiez 3.10. daval a nic. Je to sice uz semeno na prahu minimalnej trvanlivosti, ale v septembri som nim dosieval a chytilo sa do tyzdna. Kam nechodi slnko, tam ani trava neklici.
Odpovedať
Nepíšeš aký druh trávy si zasial. Najskôr ide mätonoh, tam je klíčivosť 5- dní, teraz ti nevyšiel lebo je zima. Potom je v osive poväčšine kostra a,bto je ďalších 15 dní a nakoniec ide buď psinček alebo Lipnica podľa toho aký je druh osiva. Treba čakať, keď sa oteplí, začnú jednotlivé semená klíčiť.
Odpovedať
to pocasie je extremne + ten podklad tiez nevidim velmi dobre pripraveny, tie velke hrudy zeme tam nemaju co robit no treba verit, ze to este vyjde
Odpovedať
Tak dnes uz to mam masovo rozklicene. Mam velky podiel festuca rubra. Neviem ale ako v Presove, ked tu to trvalo dva tyzdne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?