Tepelné čerpadlo k bazénu

Čaute. Aké máte skúsenosti s tepelným čerpadlom zapojeným k bazénu na doohrev vody v prechodnom období (jar, jeseň)? Ste spokojní? Išli by ste do toho znovu? Či to považujete za vyhodnene peniaze? S akou značkou máte skúsenosti? Ako sa Vám cca navýšili sezónne náklady na prevádzku (viem, že to záleží od prikonu TC a času jeho používania)? Predajca mi navrhol TC zn. Hydro Pro, síce je to čínska výroba, ale vraj majú 10 ročné skúsenosti s predajom a zariadenia sú spoľahlivé. Zaujímajú ma hlavne názory tých, ktorí to majú odskusane, nie ti, ktorí o tom len čítali, alebo počuli.
Odpovedať
My mame tep.cerpadlo a pouzivame ho hlavne po napusteni bazena na jar, aby sa rychlo zohriala. Ohreje to vodu za den tak o 2-3 stupne. Mame aj zastresenie, pod nim sa tiez voda rychlo zohrieva ked svieti slnko. Dali sme si ho aby sme sa mohli skor zacat kupat na jar a tiez v jeseni. V jeseni sme ale uz taky prekupani, ze do bazena uz nechodime, takze ho viac menej pouzivame len na jar. Spotrebu by to velku nemalo mat, o kolko sa nam navysila netusim, kedze ho mame hned od zaciatku, takze islo spolu s filtraciou. Asi by som si ho dala znova, pre istotu. Inak tepelko dokaze vodu aj chladit, co sa hodi cez leto, ale to nepouzivame. Radsej nechavame otvorene zastresenie alebo napustame studenu vodu. Raz sa nam stalo ze sa nam pokazil davkovac ph-a cela voda bola prekyselena, museli sme ju v auguste vypustit a napustat novu, tak vtedy sa to tepelko hodilo.
Odpovedať
mám TC aj bazén z mauntfieldu. 4 roky som fungoval so solárnym panelom ale to nebolo ono. Ak človek nie je doma a má zapojenú filtráciu na časové spínané hodiny tak sa kludne môže stať že je cez deň pod mrakom a filtrovaná voda cirkulujúca cez panel sa v priebehu dňa ochladzuje. Chcel som to riešiť teplotným snímačom aby filtráciu zaplo len ak je teplota solárneho panelu nad určitú tepltu ale nakoniec som kúpil tepelné čerpadlo. Po dvoch sezónach môžem len odporúčať. Nastavím si teplotu 28 stupňov a zapnutie od 10 do 14-15 hod a keď prídem z práce viem že tam bude min. tých 28, ak praží slnko aj 30-31, to je len pridaná hodnota :) Tiež mám takú skúsenosť že v septembri a októbri sa mi už kúpať nechce ale v máji a júni a aj v letných mesiacoch keď je premenlivé počasie že 3 dni teplo a 3 dni chladno to veľmi pomôže. Spotrebu som nikdy neriešil ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?