Sused a jeho zverina

Dobrý deň Bývam na pozemku kt. je dlhý 150m a široký len 15m v strede pozemku je vybudovaná studňa a v záhrade pestujeme ovocie a zeleninu. Sused sa rozhodol, že z jeho záhrady spraví farmársku zoo, chová tam prasce kozy ovce kravy sliepky a ešte aj kone, snažili sme sa mu dohovoriť aby aspoň 3m od plotu nedával tu jeho zoo, ale márne. Existuje spôsob (zákon) aby som v lete nemusel dýchať túto arómu a tiež chovám zajace a bojím sa aby mi komáre niečo nepreniesli. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@winner123 Treba si pozrieť, či obec nemá prijaté všeobecne záväzné nariadenie na chov domácich zvierat. Ak áno, tak by tie podmienky mal dodržiavať. Napr. v MAlackách majú toto: http://www.malacky.sk/docs/vzn/2002-0... Ak nemáte, treba skúsiť zavolať okresného hygienika, aby pozrel, či sused náhodou neporušuje nejaké predpisy ohľadne chovu zvierat.
Odpovedať
@winner123 Vadí Vám aróma, ak som to správne pochopil ... Čo konkrétne vyrieši posunutie "zvierat" o 3 metre ? To je hranica, ktorú táto aróma neprekoná ? Podľa mňa s tým nespravíte nič, maximálne si tak môžete postaviť plný plot, ale aj ten nič moc neporieši ...
Odpovedať
Profilova fotka
@winner123 prajem dobrý smer vetra :-D :-D :-)
Odpovedať
Možno to skúsiť nie cez "arómu" ale možno cez nejaké nariadenie alebo niečo podobné v akej vzdialenosti sa môžu chovať zvieratá od studne aby neohrozovali kvalitu vody, napr. únikom močovky do pôdy.
Odpovedať
upozorni ho, že ked s tým neprestane, predáš dom "imigrantom" s Indie, a tí mu to už bezozbytku zlikvidujú
Odpovedať
oprava: z Indie
Odpovedať
Možno niečo takéto by pomohlo: http://www.zdravie.sk/clanok/43899/oc...
Odpovedať
@chrobak7 Spomínané VZN je už na prvý pohľad protizákonné. Samospráva sa často snaží regulovať vzťahy spôsobom, na ktorý nemá oprávnenie. Toto je exemplárny príklad a prípad na podanie protestu prokurátora.
Odpovedať
@winner123 však budete mať parádne opekačky nie. Ty dodáš zeleninu, bylinky, ovocie a sused upečie kozľa alebo jahňa. Treba to brať z tej pozitívnej stránky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@winner123 Veľmi nepríjemná situácia. Informujte sa na miestnom obecnom, mestskom úrade. Sused Vás nemôže obmedzovať. Tam dostanete všetky podstatné informácie. Pri najhoršom zavolať hygienu. Potom vyriešiť vyššie oplotenie a množstvo zelene, najlepšie voňavé kry. Výborné sú: pajazmín, budleja, ihličnany. V krátkom čase vytvoria hmotu zelene. Budleja asi za 3 roky dokáže aj po zostrihnutí na 50 cm, vyrásť do 3 metrov na výšku i šírku minimálne. Počas celého leta kvitne až do jesene a na kvetoch je veľa včiel a najmä motýľov.
Odpovedať
@lesia66 odpoviem Vám uplne od veci - naši poľnohospodári pravidelne vylievajú močovku u nás na kopec (majú tam polia). Vylievajú ale tak, že močovka je všase - na lúke, v potoku. Smrad v celej obci (vraj okresnom meste :D ). Ľudia sa chodili sťažovať a - NEPOMOHLO. Niekedy sa ani nedá ísť na prechádzku na lúku. Jednoducho - jeden môže a iný nie. Na zápach neexistuje žiaden predpis :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?