Súkromie v záhrade

Prosím vás o radu, inšpiráciu. Chceli by sme si od suseda vytvoriť súkromie/zátišie, kde by sa dalo posedieť. Plot, ktorý nás delí je latkový, má výšku cca 150cm a dĺžka je asi 14m. Chceli by sme pozdĺž neho vysadiť dreviny, kríky... Záhrada je úzka tak nemôžeme vysadiť nič veľkorysé do šírky. Rozhodli sme sa pre Brest holandský ´WREDEI´ asi 3-4 ks. ( je lepšie kúpiť stromček na kmienku alebo nie?)Chcela by som ho však kombinovať s niečim čo sa hodí, ale neviem s čím (rozmýšľam o tuji, jasmine, orgovan...) Rastliny by nemali v dospelosti byt vyššie ako do 4m, aby sme suseda nezatienili úplne a tiež aby neboli invazívne, aby sa nešírili k jeho záhrade. Zároveň nenáročné na údržbu, strihanie. Stanovište je celý deň slnečné, pôda v podloží ílovitá. Súkromie by sme chceli mať čo najskôr, preto by ma potešili stredne až rýchlo rastúce rastlinky. Vopred ďakujem za poradu:)
Odpovedať
vedela by si odfotiť samotný plot? ja by som možno šla do niečoho ťahavého, ktoré ti tieň vytvorí, no nebude nejak rásť do šírky a zaberať ti tak zbytočne veľa miesta
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo by dobre keby si nam dala fotografiu, kde by to malo byt, aby sme mali lepsiu predstavu, aby sme ti vedeli poradit ako to skombinovat s cim a hlavne aby to splnilo ucel, aky potrebujes.
Odpovedať
Je tam len plot a holá lúka takže tam treba vysadiť všetko nanovo, nie je s čím zatiaľ doladiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?