Suchy potok v zahrade

Mate niekto suchy potok v zahrade? Planujem vyhlbit plytku jamu pri terase, vylozit jazierkovou foliou, a vyplnit strkom a okrasnymi kamenmi. V horucavach na to mozem striekat vodu z dyz zavlahy a ochladzovat terasove sedenie. Odtok by bol do vsakovacky, a hladina vody by sa dala regulovat nastavenim prepadu, alebo uplne vypustit. Je to uplna ujovina alebo to moze fungovat? Vody mam hojne, skor si nie som isty, co s privalom dazda, aby to cele nepretieklo k terase. Do stredu sa da umiestnit aj jednoducha kamenna fontana. Foto v albume.
Odpovedať
ahoj.kde mas to foto?pridaj ho sem.ahoj
Odpovedať
@ivanhrozny112 v albume
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Suchý potok je imitácia potoka s vodou a však vytvorená len pomocou štrku, piesku kameňa. Nikdy tam nemá byť voda. Vy chcete pravdepodobne vytvoriť umelé koryto, ktoré bude niekedy s vodou, inokedy bez? Aký význam má plniť? Radšej okolo vytvorte skalku s trvalkami, kobercovými skalničkami a pôdopokryvnými drevinami. Alebo normálne vytvoriť kanál, nádrž s čerpadlom, kde bude stále kolovať voda. To by Vám osviežilo aj priestor. Pokiaľ však máte malé deti, je to len starosť. Deti budú stále namočené vo vode.
Odpovedať
@rastlinky_sk nikto s tym nema skusenosti, takze som jazierkovu foliu zrusil. Postavim skalku, na skalach urobim z kamennych zlabov kaskadovy nepravidelny kanal, a vodu necham iba prepadavat do odpadu. Dakujem za radu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?