Studňa - rúru z boku navráť alebo nie ?

Ahojte, robím si sám studňu bude mať tak 4 m .... 315 mm rúra ide. Čo dám rúru dole mám ju z boku navŕtať alebo nie ? Okolo rúry z vonku čo mám dať ?
Odpovedať
ked mi studniari vrtali studnu - 10m hlbka, davali 120mm plastovu ruru, narezali flexou obojstranne kazdych tusim 100mm
Odpovedať
@miso6777 Ako si sám navŕtal, vykopal studňu? Koľko vody ti dáva ? Aký má prítok za minútu? Predávajú rúry s dierkami . Určite tam urob malé dierky z boku ale nie veľa aby sa rúra neoslabila. A okolo rúry riečny štrk ale nie až po vrch , 1m od vrchu daj nepriepustnú zeminu.
Odpovedať
@jean2 bol tu bager keď bagroval bazén tak ma napadlo že nech vybagruje aj studňu vybagroval tak 1,5 m , potom vrtákom na motor dal ďalší meter a meter ešte ručne. Rúru už mám... tak ju vyvŕtam.... prítok a také som nemeral ale vody je dosť veľa teraz keď je vykopané cca 40-50 cm široká diera tak čerpadlo ťahalo 40 minút v kuse (skúšal som vytiahnuť všetko ale som vytopil len záhradu 😄 a nepodarilo sa vytiahnuť všetko) Toto čerpadlo mám : https://www.planeo.sk/katalog/1098996... keď budem mať tenkú rúru na polievanie a budem hodinu polievať v kuse mi to bohato stačí....
Odpovedať
@miso6777 Teraz na jar je spodná voda vyššie. Len aby ti nespadla hladina počas leta v auguste o meter nižšie. Aká je výška hladiny?
Odpovedať
@jean2 spodná voda je cca 1,10 m .... hladina sa tu nemení max 10 cm ... hladina je daná asi vodnou nádržou čo je tu nedaleko alebo potokom ... neviem čím ale hladina stále rovnaká či leto či zima ...
Odpovedať
@miso6777 Ak máš vykopané na šírku 40-50 cm , dal by som maximálne možný priemer aký sa zmestí. Ale ak je dobrý prítok stačí aj 30 cm. Dierky by mali byť tenké aby sa piesok nesypal do studne.
Odpovedať
@miso6777 ruru vyvrtaj asi 8mm diery zhruba každych 10cm a od spodku asi na 1m a od seba tak 5cm a potom sa dá kupitpodobne sitko ako sa davaju na okna proti komarom len je to jemnejšie,s tym 1x obmotaš tu časť ako budeš mať navrtane diery .to sítko ti nepusti bordel do rury ale na spodok rury daj zatku aby rura časom nezmyzla nesadla v zemi.
Odpovedať
@jean2 @1gugu ďakujem za radu
Odpovedať
@1gugu Tú zátku by som tiež navŕtal aby mohla tadiaľ pritekať voda. Bez sita 2mm diery by mohli byť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?