Studna a vsetko o nej

Zdravím, môžete mi niekto napísať čo stoja studne? Potrebujeme ju dať urobiť v blízkosti BA.... Neviem či TU môžem pýtať overené kontakty, ak áno tak poprosim. Ak nie tak ma len nasmerujte. Ako mám vedieť ako hlbokú studňu dať urobiť? A ako ste vy riešili bezpečie detí? Tu povahu klietku? Alebo je aj iná možnosť? Ďakujem
Odpovedať
@luciecork Studne na pitnú vodu sa vŕtajú do hĺbok desiatok metrov, kde je už čistá voda. V zemi je oceľová rúra, spadnúť do nej môže hmyz, ale nie dieťa. V Bratislave je pod Slovnaftom znečistená voda, nejaký karcinogén, prever si či je v tvojom okolí dobrá voda kým budeš vŕtať. Cenu studne s domácou vodárňou a čističkou odhadujem na 5000 eur.
Odpovedať
@deravystrecha ďakujem. Waw, som v šoku z ceny! To sú také drahé? No neviem akú mám chcete, myslela som ze "malú" len na vodu do záhrady. Sme v slovenskom grobe, myslím že tam je voda ok. Myslela som 6-7m .
Odpovedať
Profilova fotka
@luciecork najprv volaj prútikára či tam vôbec voda je
Odpovedať
@luciecork http://www.vrtane-studne.sk/news.php
Odpovedať
@luciecork aha, tak betónové skruže môžu stáť 500 eur, robota neviem koľko, vraj sa to dá vykopať bágrom do 4 - 5 metrov, a tam sa platí 30 až 100 eur za hodinu, podľa toho ako lacného bagristu zoženiete.
Odpovedať
Veľmi pekne ďakujem, idem to obvolat :)
Odpovedať
@luciecork chces vobec studnu na pitnu vodu? Naco ta studna bude? Deravystrecha ti pise velmi podivne veci, bral by som ho s rezervou...
Odpovedať
@luciecork aha teraz citam, ze vodu do zahrady... rataj 50-60EUR na meter hlbky vrtanej studne. Susedia v okoli nemaju studnu? Zisti si aka je vyska vodneho stlpca, podla toho sa zariad.
Odpovedať
@luciecork precitaj si tuto diskusiu, s podlozim v Grobe to zda sa nevyzera vobec ruzovo: http://www.modrastrecha.sk/forum/prip...
Odpovedať
@poliacik321 V Grobe nemusí volať prútikára. Tam je voda všade, kde zakopneš rýľom.
Odpovedať
@gashtaan ďakujem, super info. Asi idem zistiť co maju susedia, myslím že vraveli že voda je už v 6-7 m . Zatiaľ som nepočula ze by v grobe nebola voda, moja mama tam býva a majú. Ale ako čítam so studnami to bude "sranda" a "lotéria" Veľmi vám ďakujem vstkym za príspevky.
Odpovedať
@luciecork jedna vec je v akej hlbke je voda, druha vec aka je vydatnost takej studne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan a ako zistím koľko budem potrebovať?
Odpovedať
@luciecork budete mat na zahrade urobenu zavlahu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?