Stromčeky a rastliny do maxi črepníkov

prosim poradit co nasadit do maxi crepnikov priblizne o rozmere 100cm x 50cm vyska 80 cm,potrebujem to na terasu ktoru mam na juznej strane takze tam pecie slnko ale potrebujeme na nej trocha sukromia...predstavujem si nejake stromceky nieco stalozelene a hlavne mrazuvzdorne.Som absolutny laik tak poprosim konkretne rady,hlavne nazvy rastlin a ,,polopate,,dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ono sa to robi najskor pozriet co tam chcem a potom kupit kochliky :) ... teraz sa uz musi kvet prisposobit situacii.
Odpovedať
@andyfoto Kochliky samozrejme este nemam ;-) Viem len ze tam chcem nieco v tych rozmeroch pretoze mam velku terasu o rozmeroch 7x4 .....takze ziadne mini crepniky....a ako som pisala chcem tam stromceky pripadne rastlinky ktore preziju zimu a aj horucavy a vytvoria sukromie.Ale dakujem za ,,radu,, :-)
Odpovedať
@patinka tvoju definiciu splnaju tuje a este mozno ine ihlicnany, borovica, jedla.. potom este vavrinovec lekarsky je stalozeleny.. podla mna, pokial su tie kochliky taketo velke, tak uz tam mozes zasadit aj normalne stromy. akurat na zimu ich bude treba obalit do polystyrenu, aby nepremrzli.
Odpovedať
@bosoriak Dakujem pekne,potrebovala som vediet ci tuje v crepnikoch preziju ci nahodou nemam kupovat nejake zakrpatene kultivary atd....este raz dik :-)
Odpovedať
@patinka Tuje preziju vsetko :-D Len nedorastu do 7 metrov, ale len do 2 -3 povedzme, lebo budu mat obmedzeny korenovy system v kochliku.
Odpovedať
dakujem aj toto je pre mna dolezita informacia,pretoze som rozmyslala ake obrovske tuje mi narastu.. :-D ale aj 2m je vela... :-D V zariadovani a dekoraciach som doma lebo sa tym aj zivim ale zahrada je pre mna spanielska dedina.
Odpovedať
Profilova fotka
Do veľkých črepníkov je vhodné vysadiť napr. aj Tuje Smaragdy, ktoré v nádobe nebudú rásť tak rýchlo a stále ich viete obmedziť v raste aj strihaním a doplniť k nim nejaké previsnuté druhy vždyzelených drevín napr. skalníky, ktoré Vám na jeseň osviežia nádoby aj peknými plodmi. Vysaďte tam určite aj nejaké cibuľoviny a kvitnúce trvalky – kompaktné astry, kokardy, skalničky, hebe alebo vresy. Na okraji terasy, by ste mohli vytvoriť aj drevenú konštrukciu, ktorú ukotvíte medzi nádoby a do nádob vysadíte popínavky. Alebo ich vysadíte do zeme pod terasu a do nádob dáte dekoratívnu zeleň.
Odpovedať
@rastlinky_sk paráda dakujem krasne,rada nad zlato:)tesim sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?