Solárna sprcha v záhrade

Uvažujeme s manželom, že by sme si do záhrady zaobstarali solárnu sprchu na osvieženie počas letných horúčav. Zaujímalo by ma, či už niekto takúto sprchu kúpil a či je to dobrá investícia. Ako ste vyriešili uchytenie? Rozmýšľame, že by sme ju uchytili na vymývanú dlažbu položenú na trávu, len či je do dostatočné. Páči sa nám solárna sprcha de luxe od Mountfieldu. Aký je Váš názor?
Odpovedať
A co tak zobrat sud, alebo stary liatinovy radiator a natriet na cierno? :) Na tie plastove sprchy, co maju len "hada" v podstavci pozeram trocha skepticky, ze to prietokovo ma sancu zohriat..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcel by som ozivit tuto temu, ma niekto solarnu sprchu myslim objem vody ma 35L, (napr. tie co predava mountf...). Je to aj na osviezenie v lete alebo len vyhodene peniaze a dalsi ''kram'' na zahrade.
Odpovedať
nenajde sa niekto kto solarnu sprchu ma?
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 máte praktické rady a tu sa pýtate na takúto banalitu. So sprchou je spojená aj okolitá úprava, ináč je to stánie v kaluži. Chvíľu je voda horúca a odrazu studená. Nakoniec to asi každého zunovalo. Desať metrov odtiaľ mám sprchu v kúpelni. (Ale tiež som ju kúpil)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45, @jano2007 A nieje tam náhodou páková batéria? To by vyriešilo že ide chvíľu horúca a potom studená. Som na ňu pozeral tento týždeň cca 150€.
Odpovedať
@jan45 tu okolitu upravu mam a celkom dobru, 2kubikovy vsak rovno pod miestom kde by sprcha stala, len ak mam kupit za 200+ eur a bude to k nicomu chcel som sa spytat @thorin ano pakova bateria tam je, myslim si ze to pracuje tak ze na privode ale uz vnutry sprchy je voda rozdelena na cast ktora ide rovno do pakovej baterie a druha cast naplna telo sprchy, horuca je privedena z vrchu do baterie, obe vetvy pod tlakom samozrejme, lebo ak nie tak to sa clovek najskor obari horucou vodou. Takze primitivna a draha vec, co sa bude tazko regulovat podla mna. Myslim ze to tento rok vzdam, travnik a vysadba + schody na vrchnu terasu zozeru tolko ze ani na sprchu chut mat nebudem :-|
Odpovedať
@jano2007 neviem na akom princípe to pracuje, ale ak sa to nedá regulovať, tak to je to isté čo máme my na dvore. Záhradná sprcha za 5 €, záhradná hadica k tomu. Podľa toho ako svieti Slnko tak je teplá voda každú chvíľu. Nechá sa prípadne trochu odtiecť ak je moc horúca. Deti z toho majú hotový vodný svet. Za 200 a viac eur si viem už predstaviť komplet sprchu, k fasáde domu, alebo k múru, prípadne aj voľne do záhrady. natiahnuť PE rúru do zeme na pitnú tlakovú vodu len pre sprchu, hada alebo čiernu nádobu na vodu a termostatický zmiešavací ventil. Prípadne potiahnuť z domu aj rúru na teplú vodu a vykašlať sa na Slnko. hľadaj "outdoor schower" , možno ťa niečo inšpiruje a nájdeš nejaké komfortnejšie riešenie pre seba čo sa týka záhradnej sprchy.
Odpovedať
@jano2007 tiez som ju chcela z toho mountfildu ale ked sme ju boli obzerat zistili sme ze v podstate je to cele z plastu. A za plast dat 200e? Tak ju chceme radsej urobit. Teraz je napr velmi podobna v baumaxe za109e
Odpovedať
Pred minulotyzdnovymi horucavami sme kupili solarnu sprchu,taku co ma dole v podstavci hada. Stalo to tusim 80 eur. Ma na sebe zmiesavaciu bateriu cize teplota sa da regulovat. Co sa mna tyka tak splnila moje poziadavky na 100% Dokonca som bol prekvapeny ze pri tych tridsiatkach to dokaze ohriat vodu na pozadovanu teplotu aj prietokovo.
Odpovedať
@stastnyjim no nemozem nesuhlasit, ked este k tomu uz mam veci pripravene, a najviac ma oslovila ta posledna uputavka na sprchu co si zavesil, do toho sa neda neist, ze :-)
Odpovedať
@mima1 mali na jar akciu a hlinikova stala tusim 185eur, o plaste som ani nerozmyslal a tu ide hlavne o funkcnost a ci sa osviezi jeden spoteny ''zivocich'' z terasy a potom cakaj 3 hodiny alebo aka je realita, ma to 35l objem.
Odpovedať
@jordyl vdaka za postreh, tak by to teda malo byt funkcne, vy mate trocha iny princip ked je voda v tensich trubkach ako v trube 15cm priemeru, a ak by som este aj sam prirobil home made hada z PE hadice malo by to bohate stacit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
obnovujem tému :-) kto je s ktorou spokojný dnes sme videli v Mo.......de okolo 90 e,čo som iba čítala.že aspoň 20 l,nie je to málo,či?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@marta2610 My sme kúpili cca 3 týždne dozadu Bestway Comfort s objemom 34l čo je v pohode dostatočné, do menšieho objemu by som nešla. Ledva sme ju zohnali, bola non-stop vypredaná. Po zastavení vody ešte chvíli tečie, ale to je myslím tlakom. Inak super vec.
Odpovedať
@bubulka722 dík,prosím ťa a kde ste ju kúpili?
Odpovedať
@marta2610 Objednávala som ju v Domosse v PN. Čakali sme na nu dva týždne, dostali 12 kusov a za pár dní boli všetky preč. Predajca hovoil, že tieto idú jak teplé rožky. Stála 125,-€ . Pozri ju na heureke, tam som ju našla aj za 117,- ale zase by som musela platit dopravu a zbytočné problémy pri prípadnej reklamácii, PN mám cca 10 km a dovoz majú do 40 km zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridam svoju skusenost. Mame tu plastovu z "Mntfld", aktualne za 61€. Nie je to nic extra, v podstate cierna plastova rura, zmiesavacia bateria a ruzica. Objem to ma 20L, Pri horucavach okolo 30'C a viac, to vyhreje vodu paradne az je horuca, takze zmiesavacia bateria je ok. Akurat je taka slabsia kvalita baterie (plastove madlo nasvedcuje nie prilis kvalitnemu telu baterie), uvidime ako dlho vydrzi, zatial funguje druhe leto. Kym sa deti okupu v bazene, spotrebovana tepla voda sa dohreje. Uplne postacujuce. Sme 4 ludia doma. Za tie prachy nic lepsie nekupite. V horucom lete sa clovek chce aj tak skor schladit ako zohriat. Takze prilis velky zasobnik je zbytocny. 20L postacuje. PS: Len upozornim ze tuto sprchu pod roznymi nazvami predavaju viaceri predajcovia. Najlepsiu cenu ma aktualne "Beda Travnicek". Snad viete koho mam na mysli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aby bolo jasne, nehovorim o sprchovani v pravom slova zmysle (sampon a komplet umytie cloveka), ale rychle osviezenie ci osprchovanie sa v letnej horucave, alebo pred vstupom do bazena... Samozrejme, ak niekto chce opsrchovat celu rodinu pod holym nebom, vratane samponovania, treba velky zasobnik :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?