Sofora japonska - zltnutie a zosychanie listov

Profilova fotka
Prosim Vas o kazdu radu..je necely tyzden, co sme zasadili soforu japonsku a po par dnoch zacala nejako chradnut. Polievame ju rano aj vecer, pri sadeni sme pouzili zahradnicky substrat, podu mame tazsiu ilovitu, teraz su u nas dost slnecne dni, je zasadena na slnecom mieste, tak sa obavam, ci to nemoze byt aj tym. Rozmyslala som, ze ho skusim presadit a zamiesat do pody piesok, len neviem, ci je to najlepsi napad. Prva foto ako vyzerala po zasadeni a ostatne ako teraz..dakujem za kazdu radu, strom sa mi velmi paci a rada by som ho zachranila..
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk prosim vas pekne vedeli by ste mi vy poradit? Pozerala som tu na fore, ci nieco nenajdem k mojej teme a kukam, ze vy radite viacerym ludom a ste odbornik, dakujem krasne za akukolvek radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulkafazulka1409 Podľa našich skúseností je týždeň veľmi krátka doba na to, aby sa strom zakorenil a všeobecne prispôsobil novým podmienkam. Záleží v akom stave bol koreňový systém, akú veľkú jamu ste vykopali. Predpokladáme, že ste urobili dostatočne veľkú jamu a nie len vo veľkosti kvetináča, v akom ste ho zakúpili. Ak bol koreňový systém a substrát v kvetináči príliš hutný a hustý, bolo vhodné trochu narušiť koreňový obal, aby sa vlásočnicové korienky dobre začali prijímať. Zálievku tiež nepreháňajte. Radšej poliať intenzívne, aby voda prešla až do koreňa, ako plytké zalievanie. Doprajte jej čas. Do zimy by sa mala zakoreniť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?