Skrášlenie balkóna na novostavbe

Som novacik a mame novostavbu chcela by som ju trosku ozivit mam vpredu po celom obvode domu balkon je to slnecna strana nejake dobre typy pre nebarocne pekne kkvitnucr celym letom kvietky?????vie mi niekto poradit vopred dakujem 8-) :-D :-D :-D :-p
Odpovedať
Milujem kvietky... :) Na slnečnú stranu dávam ťahavé muškáty, červenobielu kombináciu, vždy mám z nich skoro metrový vysiaci koberec :)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja naopak muskaty absolutne neodporucam... je z toho strasny bordel :). Minuly rok sme mali fakt krasne muskaty, darilo sa im. Ale zaspinili nam fasadu, cela zahrada bola od toho... tahave muskaty uz nikdy viac. Aj ked ty to budes mat na balkone a bordel budes robit susedom pod tebou... tak by ta tento fakt az tak stvat nemusel :)
Odpovedať
Nioo muskaty su fajn mala som.nooo cez zimu mi.zamrzli dala som ich do pivnice...nooo bordel s nich mi nevadi kedze sme vo vlasnom.a mame svoju zahradku;))) su narocne potrebuju kazducky den vodu chcela.som slusit nieco new.....ale aj tak dakujem;)
Odpovedať
@ketrin63 Ja by som tam žiadne kvietky nedával, je s tým iba robota, strata času s tým a polievať to potom, myslieť na to podľa počasia, otrhávať odkvitnuté čistiť to atď.....najlepšie šupnúť tam nejaké konifery a vybavené, zelené je to furt a nič sa nestane keď to človek sem tam zabudne poliať detto skalničky, levandula a pod...ale najideálnejšie je nedať tam nič, keď výhľad z balkóna stojí za nič, tak ani kvety ani konifery nepomôžu, a ak je výhľad pekný, netreba nič viac skrášľovať.
Odpovedať
@snowy66 typicky chlapi:) hotovo vybavene ja by som tam nic nedaval naco ved mane krasnu prirodu okolo nas normal ako moj manzel....;) ved jaaa viem lenze zeny miluju kvety aaaa kedze nemame faasadu na dome a neviem ci tento rok bude tak by som to niecim prevysajucim skraslila;) nech suuu bohate ,prevysajuce a milujuce slnko kedze mam.ho od 7rana do poldo pol 9 vecera uff ale dakujem za nazor;)
Odpovedať
Najlepšie by bolo, keby ste na balkón namiesto kvietkov dala pokrový stôl, biliard, šípky, zo dve barmanky a všade dookola 3D tv s neustálym športom....xixixi Ja si leto bez kvetov neviem ani predstaviť. Už teraz chodím a zháňam a vyberám tú najkrajšiu farebnú kombináciu. Čo na tom, že sa treba o to starať. Kvety sú pýchou ženy :) Držím palce a správnu voľbu želám.
Odpovedať
Profilova fotka
@ketrin63 Je množstvo rastlín, ktoré kvitnú počas celého leta. Vyskúšajte rôzne kombinácie s muškátmi, petúniami, potom sanvitálie, lobelky, verbeny, million bells, surfínie, plerkant, dvojzub, prípadne levanduľu, krásnoočko. Nezabudnite na správnu zálievku a hnojenie. Pravidelným odstraňovaním odkvitnutých súkvetí budete podporovať kvitnutie až do jesene. Ak si želáte získavať pravidelne tipy pre pestovanie rastlín na balkóne, registrujte sa cez link v mojom profile.
Odpovedať
.....dakujeeem ;)
Odpovedať
najodolnejsie su muskaty, maju radi slnko, znesu aj mensiu zavlahu. A posobia krasne. Ze je s nimi robota? Asi taka ako so vsetkym zivym. Nenechaj sa odradit a balkon si pekne vyzdob. Si asi jedna z mala. Lebo ako tak pozeram po okoli, nikde ziadne kvety v oknach ci na balkonoch. Staci potom zajst kusok za hranice a kvety visia uplne vsade. @snowy66 no, nielenze typicky chlap ale asi skor typicka slovac, ze? Vztah k zeleni minimalna. :-p
Odpovedať
@jabadaba Ja Ti dám typickú slovač, ja som veľký milovník prírody, ale nebudem pchať predsa zeleň tam kde to nemá žiaden estetický ani úžitkový význam a haló hovoríme o kochlíkoch, to je podľa Teba vzťah k zeleni? Pestovať kvety na balkóne je nejaký ušľachtilý čin? Poväčšine to aj tak skončí pri najgýčovejších aranžmá, zbytočne vyhodených peniazoch a jednoročných kvetoch...he, ja som za hranicami, lenže Ty si uvedom, že to čo vidíš hneď za hranicami sú dediny a malé mestá, aj na Slovensku si ľudia na dedinách skrašľujú predzahradky aj okná domov, v rámci aj fin. možností...ale choď do veľkomesta v hociktorom zahraničí a pozri sa či tam na bežných činžiakoch, okrem milionarskych strešných bytov so zazelenenými terasami vidíš na balkonoch nejakú zeleň. Figu.
Odpovedať
@snowy66 hm, veru, typicka slovac. Vztah k zeleni minimalny. Nepomozem si, v zahranici aj ta blba burina snad rastie podla forschriftu. ;-( A ze nema esteticky vyznam zelen na balkonoch ci oknach? No, tak potvrdzujes len to co pisem o slovaci. Esteti velmi nie sme! Mam pobehane dost, nielen dediny, ale aj tie mesta. A ano, vidat tam zelen v oknach neporovnatelne castejsie ako u nas. U nas aj na tej dedine je problem pokochat sa. Nevieme to no...darmo si tu budeme lepit ruzove pasky cez oci. x-) Uprimne, ked som sa vratila z dlhodobeho pobytu v zahranici tak som utrpela doslova sok. A mala som co robit, aby som si opat zvykala. Mam svoju krajinu rada, to vsak neznamena, ze budem nekriticka ako opicia mater. Ono, teraz sa zapodievame domom, pozemky ssme obehavali v roznych castiach a stvrtiach a aj tu vidno tu "nadheru"! Radsej si s prepacenim ludia nadrbu macadam pred plot od ulice nez by sa unuvali vysadit zelen. Ploty nadrbkane na hranu chodnika, ani piad miesta na zelen. Len betonove hradby! To je akoze pekne?
Odpovedať
@jabadaba Čo si? Nepomôžeš? Ty hovoríš o Vorschrifte? Daj ten Vorschrift slovenským starostom, že nech si skúsia pýtať od ľudí také poplatky do obecnej kasy ako v Rakúsku, v Nemecku...si myslíš že z čoho sa financuje v obciach zeleň pri cestách, chodníkoch? Aká opičia mater? Čo to hovoríš? Dlhodobý pobyt v zahraničí bol čo? Rok? Lebo aby si pochopila ako v zahraničí fungujú veci, musíš v tej krajine byť aspoň 10 rokov. Ty si koľko za svoj život posadila stromov, kríkov, kvetov na svojom majetku? Trúfam si povedať že ani 1 percento z toho čo som si posadil ja, tak láskavo si odpusť to hodnotenie že nemám k zeleni vzťah. Prizri sa lepšie na to zahraničie odkiaľ si prišla, nájazdy na obchodné centrá kde gazdinky sa predbiehajú v kupovaní rastlín, ktoré ani nemajú domáci pôvod, koľko energie, benzínu, prepravy, tie rastliny stáli kým ich dopestovali v nákladných skleníkoch len preto aby 3 mesiace ich niekto mal na balkone a potom vyhodil?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mám tiež balkón po celom predku. A mám na ňom muškáty , ťahavé na zábradlí, a klasické na oknách. A dokonca si tam aj pestujem rajčiny a papriku. Tento rok bude balkón snáď aj využitý na oddych a čast bude zeleninová a časť oddychová. Minulý rok som tam dokonca mala aj banánovník a aj aksamietnice. Tento rok ho tiež chcem podobne vyzdobiť. Podľa mňa je škoda ho nevyužiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?