Skaredy travnik

Profilova fotka
Prosim o radu. Min. Jesen sme si dali spravit firmou travnik. Dnes je v stave na fotkach. Co mam spravit, aby bol co najskor krasny? Kosacku mame vretenovu manualnu, este sme ani nehnojili ani nevertikutovali. Kosime raz tyzdenne. Vody ma dostatok, stale je vlhky. Je velmi riedky. Orientacia Jv.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ale ja ho skoro nepolievam, to len co prsi :-S
Odpovedať
Asi to bude tou kosačkou a ponechanou trávou. Skúste použiť el.kosačku s košom a hnojivo na trávnik ;-)
Odpovedať
Tento rok je velmi tazky pre travniky, vela bojuje s hubovymi chorobami, aj vela stromov je napadnutych. Hnojenie nezanedbavat, nadmerne zrazky odplavuju vela zivin prec.
Odpovedať
Tie suche trsy travy treba vyhrabavat,lebo zbytocne drzia vlhko a dusia korene
Odpovedať
Profilova fotka
@origalaxis mozes akurat povyhrabavat suchu plsť ( vertikutator mava nie len nože, ale aj take akoby krablickove struny, tym to mozes vyhrabať, alebo rucne) a pravidelne hnojit.. Tento rok bol fakt tazky pre travniky.. Ak by bol aj buduci rok travnik nanic a riedky, mozes podsiať.... @jobobe kosackou to nebude.. nic nie je lepsie, ako klasicka vretenova kosacka, ktora travu krasne zreže a nie hryzie , ako elektricke a benzinove kosacky. takze prave vyber kosacky im chvalim :)
Odpovedať
Profilova fotka
Takze vyhrabat a pohnojit. Ake hnojivo, letne ci jesenne, aby sa aj trochu zahustil?
Odpovedať
@origalaxis http://polopate.sk/zazimovanie-travni...
Odpovedať
Profilova fotka
@origalaxis teraz uz skor jesenne, co obsahuje draslik.... pocas roka naopak take , co je dusikate...
Odpovedať
@jobobe tiez si myslim ze kosackou to nebude. Tiez mam vretenovu s kosom cize trava tam neostava. @origalaxis osobne si myslim ze hnojivo ste mohli dat. Ja som sadila travu a hned ako som rozhodila semeno dala som hned aj hnojivo. Ked sa par krat pokosila dala som znova. Bud vyhrab travu teraz od toho sucheho a pohnoj hnojivom co je uz jesenne alebo pockaj na jar. Poriadne vyhrab pohnoj a pripadne dosej. Moze mat aj vela vody tym ze stale prsi
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 @mima1 @katrin21 Dakujem vam pekne za rady, dufam, ze pomozu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andrej8547 dakujem. Podla mna je otrasny, az mi je do placu, tolko energie a takyto vysledok... Skusim ten likvidator. Mam ho skombinovat nejak s jesennym, alebo ako sa to robi?
Odpovedať
Profilova fotka
To Vam firma siala,alebo polozila koberec?Je totiz v uplne zufalom stave podla fotiek.Je tam viac plste,ako zivota a mam taky dojem,ze melie z posledneho.Ako to,ze ste ho este nehnojili?A aj to kosenie 1x tyzden sa mi zda velmi slabe. Ziadny likvidator plste.Skuste ho vyhrabat,mozno vertikutovat,ale ozaj iba naplytko,aby ste teraz pred zimou neposkodili /neobnazili/korenovy system.Treba to spravit co najskor,kym je este prima pocasie a pohnojit jesennym hnojivom.Neprehanat to ale,pretoze velka davka mu moze v tomto stave velmi ublizit.Na jar zopakovat a riadne kvalitnym osivom dosiat. @origalaxis
Odpovedať
Profilova fotka
@origalaxis vretenová kosačka sa musí používať častejšie ako raz za týždeň, alebo s košom, táto tráva je prerastená, pokosiť vyhrabať pohnojiť, kosiť častejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak koberec. Nehnojili, len na zaciatku. Preco? Neviem. ;-) @zirafak @jan45 S tym kosenim mate pravdu... Nestihame. To je hlavny problem, preco tak vyzera? Mame na kosacke kos, ale aj tak trava trochu prepadava.
Odpovedať
Profilova fotka
@origalaxis Hlavny problem je,ze mu chybaju ziviny a preto zomiera.Pri pokladanych travnatych kobercoch treba dbat na pravidelne hnojenie/osobne hnojim mensou davkou raz mesacne/ a samozrejme aj kosenie/kosim minimalne 2x do tyzdna,obcas aj 3/,pretoze sa to na nich okamzite ukaze/vid Vas je toho ukazkou/ To ze pri koseni trocho do travy s kosa popada nieje problem.Nesmie toho vsak byt vela,pretoze prave to vytvara travnu plst.Na jar Vas caka vazny zasah do travy,ktory by som mozno aj nechal na profikov,pretoze ak ho spackate,caka Vas komplet vymena/odstranenie stareho a pokladka noveho koberca.
Odpovedať
Profilova fotka
@origalaxis s prepadanim travy toto nema nic, niektore kosacky aj naschval pustaju travuy, tzv. mulčovanie.. takze s tym sa netrap. AK ste ju nehnojili vobec, tak je to uplne jasne, chybaju jej ziviny, o to viac, ze tento rok prsalo stale a vsetky povrchove ziviny vody zmyvala hlbsie a potom trava trpí nedostatkom zivin. Okrem toho spodky odhnivaju odprilišnej vlhkosti... Urcite vyhrabať plst mechanicky a potom pohnojit jesennym hnojivom, lebo je dolezite, aby sa trava v takomto stave zasobila zivinami na zimu, aby na jar z nej nebola uplna katarstrofa. KOsit treba aspon 2x do tyzdna, okrem toho vretenova kosacka vysoku travu ani nepokosi, takze sa zbytocne namahate jej tlačením .. radsej si najdite cas 2x do tyzdna a bude to OK.... Hnojit treba, vacsinou staci raz za 2 mesiace... trava prezije aj bez hnojenia, o to pokoj, ved to vidis, ale nebude mat očakavanu hustotu. Ako tiež vidis :)ˇ A este taka rada.. Ked budete hnojit, NIE RUCNE ... kupte si na to vozik posypovy. mate ho potom na cely zivot :) , alebo pozicajte od dobreho suseda, ako my :) SAm nam to navrhol, naco kupovať. . lebo rucnym hnojenim si zase mozete urobit flaky a bude tu dalsia tema, preco mam flakaty travnik :)
Odpovedať
@jan45 nieje to uplne tak ze ju treba castejsie pouzivat. Ja tiez kosim raz za tyzden a travnik mam v super stave.
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 ja nekosím vôbec a trávnik mám 2cm, ale tento rok je odlišný. Minulý rok som mal v lete vyschnuté kruhy, zotavil sa až na jar, tento nebolo treba ani polievať. Dlhšie obdobie nekosenia hrozí, že tráva sa vysemení a zahynie, čaká sa na novú. Každopádne ani vretenová kosačka nie je záchrana, následné potrebné kroky sú náročnejšie, ako nosenie pokosenej trávy do kompostéra.
Odpovedať
jan myslel vretenovu bez kosa, s takou treba aj denne pokosit,lebo potom ostavaju v travniku velke kusy travy a zaplstujuju, nestihaju sa rozlozit a uz na ne padaju dalsi tyzden dalsie. Ak je s ksom,samozrejme staci raz tyzdenne. @mima1 Ako pise @katrin21 je nepohnojena, uplne staci na jar startovacie hnojivo, potom aj dlhodobe 2mesacne a na jesen zasa jesenne. Ak sa dava casto a vela dusika treba casto kosit, co kobercovy travnik nepotrebuje,lebo mu netreba rychlo hustnut,je husty uz pri pokladke. Iba co by ste si pridavali robotu. Inak na to ake bolo toto leto /teda zapad slovenska/ nieje ten travnik najhorsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?