Silnejšie čerpadlo SIGMA a slabší motor

Dobrý deň, na darlingu v záhrade sa mi rozpadlo asi 40 ročné čerpadlo. Bolo tam SIGMA 32-SVA-II-LM90 (2-stupňové), na štítku je výkon 1,43kW. Motor k čerpadlu je 1,5kW. Podarilo sa mi zohnať rovnaké čerpadlo, tiež SIGMA, ale 32-SVA-III-LM90. Rozdiel medzi nimi je, že toto je 3-stupňové a na štítku je uvedený výkon 2,05kW. Má to zmysel vôbec skúšať poskladať a prevádzkovať, alebo sa s tým budem zbytočne trápiť a mám zohnať buď dvojstupňové čerpadlo alebo riešiť silnejší motor? Plný výkon čerpadla nepotrebujem, je to na čerpanie vody zo studne a polievanie záhrady. Ďakujem za rady, pekný deň želám.
Odpovedať
Profilova fotka
@pablox Ak ti nerobí problém cena tak ho kľudne použi.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Mám ho za odvoz, uloženka, preto je mi škoda kupovať nové, 2-stupňové, keď mám k dispozícii toto.
Odpovedať
Profilova fotka
Aby nebolo prisilne na prierez rury tiez som tak kupil ze trpazlik najvacsi a rura nestiha tak sekaa.
Odpovedať
Profilova fotka
@pablox Pochybujem,že nasávanie by niekto robil 1" pre 2 stupňové čerpadlo. 3 stupňová SIGMA ma nasávanie 6/4 a výtlak 5/4 . Takže ak bude nasávanie 5/4 je to v poriadku a čerpadlo zapojiť do "hviezdy"....nie do "trojuholníka".
Odpovedať
Profilova fotka
@pablox Teraz som to pozrel .Tak nové čerpadlá danej série majú sanie 5/4 -prírubu . Na mojom mám sanie 6/4 a výtlak 5/4 priruby. Asi "inovácia" a šetrenie materiálom.
Odpovedať
@zmrzlina_sk To čerpadlo je súčasťou darlingu 100-3, tam je sanie 5/4 a výtlak cez 1" hadicu do zásobníka. Plný výkon čerpadla aj tak nebude využitý, len sa o to roky nikto nestaral a nechali to opotrebovať až tak, že ho zadrelo, podstavec skorodoval atď. Diely z toho 2-stupňového mám, podarilo sa nám ho na údržbe rozobrať, takže bude niekedy na repas keď bude čas a chuť. PS: fotka je z internetu, tá moja vodáreň je rozobratá
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Po pár rokoch sa sem opäť vrátim podať informácie. 3 stupňové čerpadlo (namiesto 2 stupňového) a 1,5kW motor v pohode dokázal dodávať vodu s prestávkami celý deň (plnenie bazéna) + bez problémov postačuje na zavlažovanie záhrady. Tento víkend prehrdzavela tlaková nádoba (rok výroby 1980) + doslúžil tlakový spínač (tiež predpokladám rovnaký rok výroby), takže z vodárne ostáva pôvodný už len motor a kovová konštrukcia. Fotka je už z novou 50l nádobou, ktorá je ale slabá na tak výkonné čerpadlo, pribudne tam ešte jedna 100l (dajú sa paralelne). Dovtedy tam mám pripojené ponorné 1kW čerpadlo, na ktoré je tá 50l nádoba akurát.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?