Siet proti krtkom, 2 otazky

1. Ti co ste si davali pod travnik siet proti krtkom, ako daleko od seba ste davali koliky? / googlim, ale nejako bezuspesne a uz sa mi nechce. Potrebujem nejakych 370m2 riesit, kupim si asi tieto 2m pasy siete (400m2): https://www.skvelydarcek.sk/siet-prot... a dumem ci 100kolikov bude dost ... 2. je dana siet postacujuca? link vyssie hodnota: 30g/m2 .. videl som aj slabsie okolo 20g/m2 ale videl som aj dvojnasobok (60g/m2), ale cena uz o dost vyssia.
Odpovedať
1
2
koliky tam mas len na to aby sa ti siet neposuvala pri zavazke zeminou, sietku na mieste drzi nasypana zemina. Rovnaku sluzbu ti spravia aj U-cka zo silnejsieho drotu
Odpovedať
Ja som to nahodou robil pred mesiacom a pol tak ti viem poradit z vlastnej skusenosti: 1. prva otazka ohladom poctu kolikov sa odporuca davat cca na 50cm tj 4koliky na m2 tj u teba to je cca 1600. Ja som v realite na mojich 260m2 minul asi 900ks (zabuchavas to od oka s gumenym kladivom) - 100ks stoji asi 8 EUR - velmi sa mi osvedcili na webe sieteprotikrtkom.sk lebo su velmi pevne. Kupil som koliky aj v BAUHAUS BA a boli odost meksie a nemali take protidrazky. Zita sa trosku myly v tom co robia tie koliky - oni hlavne zabranuju krtkovi aby siet vytlacil a spravil mensi kopcek - nie taky ako keby tam ta siet neni, ale vedel by to nadvihnut bez "kotvenia". Ja som daval travny koberec cize pokladal som priamo na siet. 2. To uz sa nepytaj lebo si to kupil :) Ale mala by stacit ja som ale kupil 60g - rozdiel v cene bol par desiatok EUR tj. par piv :)
Odpovedať
@juro1986 este som nekupil ziadnu siet .. ten web myslis aky, to co si napisal nejde ... ten pocet sa mi zda brutalny co si daval :-o
Odpovedať
@atak77 tak nedaval som link aby mi to admin nezmazal ale ked uz nevies dat ten nazov do googlu nech sa paci blbovzodrne :) - https://www.sietkaprotikrtkom.sk/siet... Tam najdes aj ze odporucaju 5ks na m2 a je to normalne, robis to hadam raz za zivot + pre seba tak to robis poctivo :)
Odpovedať
Zita má pravdu. juro nie. Kolík nedrží sieť, aby krt nespravil kopček. To by robil v prípade, že sieť je na povrchu a držia ju len kolíky a aj to by som mal pochybnosť že sieť udržia. Sieť drží práve váha zeme, čo je ovela účinnejšie ako kolíky. Kolíky som dával na spojoch a po okrajoch, nijako zvlášť na husto, naozaj len na to, aby sa mi sieť pri pokládke trávnika neposúvala a nezavadzala. Ja som kupoval tu https://www.geomall.sk/ocelovy-upevno... ale tú v tvare U Na 160 m2 mi stačilo 1 balenie.
Odpovedať
@juro1986 google poznam, stranok je milion ... dik za link priamy - inak nevidim naozaj ziaden dovod aby admin mazal link na nejaky tovar, je to hlupost. @yogi83 yoo, dik za info aj link na tie haciky
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí zavážiť zeminou ako písala zita, keď objednáš sieť mali by tam byť kolíky, súhlasím s ňou.
Odpovedať
@tremmo vdaka za nazor, nie vzdy su pri sieti koliky. Ale zasa stoja 7,5eura 100kusov, to je pohodka.
Odpovedať
Ahojte. Od veci otázka, ale všimol som si tu že píšete aj o zavážaní siete zeminou. Videl som aj teda sám realizoval len ukladanie koberca na sieť. Aký je postup pri navážaní zeminy? Resp. keď to niekto robil ako ste postupovali, aby ste naniesli rovnomernú a akej hrúbky vrstvu ste dali nad sieť? Ďakujem.
Odpovedať
@juro1986 @atak77 Juro to preháňa s tými kolíkmi - že 900 kolíkov na 260 m2 :-o :-o JA mám 290 m2 a potreboval som na uchytenie cca 100 kolíkov. Dával som viac - menej podľa potreby, hlavne tam, kde sa sieť nadvihovala, na krajoch a v spojoch. Cca každé 3 metre. Nevidím zmysel prešpikovať parcelu plastovými kolíkmi. Hrúbka siete nech je taká, aby sa ti netrhala. To stačí, krt nie je ako myš, on nie je hlodavec, nedokáže prehryznúť sieť, aj keby to bola tá najtenšia. Ale sieť daj. Ja ju mám a krti sa nedokážu cez ňu vynoriť. Maximálne mi hrabú na kraji - pri plote. Krt sa dokáže podhrabať aj pod pol metrový plot v zemi. Ku mne chodia z poľa, čo je za plotom. Len tento rok som už chytil troch, ešte evidujem minimálne dvoch, čo mi kopú - jeden na trávniku a druhý v záhrade. http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr... . Juro
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 jasné to je nič, to je úplne v pohodičke cena, ja som to ešte nekupoval, len sa chystáme.
Odpovedať
@kajo873 Je rozdiel dať trávnikový koberec a vysievať trávu. Ak dávaš trávnikový koberec, tak stačí dať sieť na terén a na sieť ukladať koberec. Koberec má cca 2 cm vrstvu zeminy na koreňoch, takže sieť je po zakorenení cca 2 cm pod trávnikom a korene prerastú cez sieť. Trávnik sa spojí so sieťou. Ak trávnik vysievaš, tak nemôžeš vysievať na sieť, sieť by si mal priamo v tráve. Nemohol by si na jeseň verikutátorovať a pri vyhrabávaní suchej trávy by si sieť trhal. Preto ju musíš zasypať zeminou, aby si mal sieť v tej hĺbke cca 2-3 cm a potom vysievať trávu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 a aku si daval ty siet, spominas, myslim tu vahu ... a oka? lebo ten odkaz moj hore je oko 16*16mm ale nasiel som este jednu siet, mala by byt lepsia (36g/m2 oproti 30g/m2) a cena porovnatelna len ma oka 19x19mm ... ale to by nemal byt problem nie? https://www.sietkaprotikrtkom.sk/siet...
Odpovedať
@yogi83 Tak je to odporucanie vyrobcu a je to mala polozka voci celemu travniku. Ked som to siel svojpomocne robit tak som sa cital aj viacero clankov na webe a vseobecne odporucanie bolo 50cm jeden kolik tj. 4ks na m2. Kazdy nech si spravi ako chce a uzna za vhodne :) Ja som daval travny koberec ktory ma hrubku v priemere okolo 2cm. Samozrejme ak si sial tak si mal dat 10cm zeminy na tu siet takze je to ina vaha. Je mi uplne jedno kolko kolikov mam v travnej casti pozemku lebo tam neplanujem sadit nic co planujem jest :)
Odpovedať
@atak77 Ja som kupoval túto: https://www.sietkaprotikrtkom.sk/siet... Vtedy bola v akcii, stála 130 €. Ale krt neprejde ani cez 19x19 sieťku.
Odpovedať
@juro1986 Jasné, každý podľa seba bude robiť. Preto dávam aj ja svoj názor, ako som to robil ja, nech ludia, čo to budú čítať, poznajú aj iný názor a môžu sa rozhodnúť podľa seba. @chrobak7 dobre napísal, položený trávnik sa cez sieť zakorení a potom to už drží fest, kolíky netreba. Tiež som dával koberec a tá váha+zakorenenie bohate postačuje. Ja byť predajcom, tiež odporúčam také množstvo aké odporúčajú ;-) A ak sme niekomu teraz ušetrili 70 € za 800 kolíkov, môže si kúpiť pivo, alebo ich poslať na podporu....(detí, zvierat, migrantov,...) :-D
Odpovedať
@atak77 zavlahu - trubky si kedy daval? nad tym premyslam, ze asi najskor zavlahu, trubky, potom vyrovnat a potom sietka hore a travnik, moze byt? len na tych tvojich fotkach nejako zavlahovy system nevidim a uz tam mas sietku :)
Odpovedať
@atak77 Myslíš mňa? Logicky musí ísť závlaha ako prvá. Tú som dával koncom jesene predchádzajúceho roka . Sieťka išla deň pred kobercom. Lebo keď vykopeš jarky pre potrubia, tak tie miesta po pár mesiacoch klesnú asi o 5-10 cm, takže by si mal v trávniku jarky. Preto som dopredu položil potrubia a nejaký týždeň - dva pred pokládkou koberca som inštaloval postrekovače. Nakoniec som ešte raz vyrovnal po zime terén pre koberec.
Odpovedať
@chrobak7 dik za info ... velmi dobre premyslene
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 velmi dobre to mate urobene a krasny plot, od koho je?
Odpovedať
Ako je vidno, ze ste sa s tym aj potrapili. Vysledok isto stoji za to. Mna by zaujimalo aku vymeru ma zahrada
Odpovedať
@babennik Je od firmy Bagin.
Odpovedať
@jaro_67 To je otázka na mňa? Ak reaguješ na nejaký konkrétny príspevok, treba kliknúť na "Odpovedz", potom vieme, komu píšeš a tomu príde aj upozornenie, že niekto reaguje na jeho príspevok. Pýtaš sa na záhradu - na fotkách nie je záhrada, ale trávnik, Trávnik má celkovo 290 m2. Záhradu mám za domom a tá má cca 120 m2.
Odpovedať
@chrobak7 To mi je úplne jasné že keď vysievam trávu musím sieť zasypať zeminou +-2cm. Ale rád by som vedel či má niekto nejaký "zlepšovák" resp. vie poradiť ako to spraviť rovnomerne, jednoducho, rýchlo... Rozmýšľal som napr dať vedľa seba ale 3cm hranoly a s latou posťahovať medzi nimi do roviny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, tak my sme sieť proti krtkom mali zo stránky https://www.bestent.sk/vyhladavanie/?... a krtkovia sú fuč 😉 Máme naozaj veľkú záhradu, takže si to vyžadovalo aj veľa práce, ale manžel sa to rozhodol urobiť raz a poriadne. A je to super riešenie. Ako písali vyššie tiež sme dávali cca každé 3 metre, a zatiaľ to teda drží dobre.
Odpovedať
@eli_76 nejdú ksefty?
Odpovedať
mna zaujima, to takato siet vazne pomoze? 🙂 lebo teda uz tu bola tema co robit s tymi navstevnikmi na zahrade ale tak, neviem.
Odpovedať
@lennaa čo ti ja viem, ja by som sa na to asi moc nespoliehala. Však si isto čítala tú druhú tému s krtkom a to ťažko sa ho zbaviť. Keby fungovala rovno tá sieť, tak by iné riešenia ani neboli nutné.
Odpovedať
Profilova fotka
sieť samozrejme funguje... problém je v tom že sa nemá dávať 2-3cm pod trávnik ale zhruba 8-10cm pod trávnik... rovnako aj ten preklad na tých fotkách tuto v skupine je nedostatočný.... jednotlivé siete by sa mali prekrávať zhruba 20cm... 🙂 na tých fotkách je to chabých 5cm... a to sa dá v podstate len ak si navážaš ornicu alebo pokladáš trávny koberec.... ak máš na pozemku dostatok zeminy a je v správnej výške k domu že už nechceš navážať...tak sieť proti krtkom položíš len ťažko.... trebalo by totiž bager čo zhrnie zeminu na jednu stranu...pozemku, na odhrnutej časti položíš sieť... vrátiš zeminu... potom zhrnieš zeminu zase z druhej strany a dopokladáš sieť na zbytok pozemku a následne zase vrátiš zeminu... drahé,zložité a zdĺhavé...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to sa javí ako dosť komplikované riešenie. Do toho by sa mi moc nechcelo púšťať veru.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?