Šalvia lekárska - plný záhon

Profilova fotka
Prosím o radu skúsených pestovateľov. Rada by som si vypestovala veľký záhon iba zo šalvie. Ale čítala som, že ju treba okopávať a na to nemám chuť, pretože ten záhon bude veľký. Je to pravda ? Ďakujem :-)
Odpovedať
No neviem, ja som ju neokopával 1,5 roka a je to ok
Odpovedať
Burinu budes musiet trhat, ale my mame salviu v skalke, motyku este nestretla, len noznice ked prerastie
Odpovedať
Ja mam zasadenu salviu lekarsku a neokopavam. Sama sa rozsiruje vo velkom, je to ako burina.
Odpovedať
Šalviu rozhodne netreba okopávať, nie sú to zemiaky. Ale š. lekárska sa pestuje hlavne kvôli listom. Ak chceš mať v okrasnom záhone spústu kvetov, zasaď šalviu hájnu, pre výškový efekt aj šalviu lúčnu. Z času na čas budeš musieť ten veľký záhon vyplieť, alebo niekoho zaplatiť/presvedčiť, aby to spravil. V každom záhone rastú buriny. Keď ten záhon bude čisto iba šalviový, od polovice septembra, od októbra až do polovice mája bude málo zaujímavý - dajme tomu ešte odkvitnuté suché kvetné stvoly obalené inovätkou budú zaujímavé, ale od odstrihania koncom februára, začiatkom marca až do polovice mája tam máš prázdno. Mmch je dúfam ten záhon celodenne slnečný - v tieni z tých šalvií budú vytiahnuté slabé cíbiky.
Odpovedať
Profilova fotka
@wegar tak to som asi zasa vedľa :-( Ale veľmi pekne ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karyan jasne salvia sa okopovat nemusi, vyrastie obtrhas, vyrastie obtrhas a takto dookola, zvacsi sa ti sama, ako pisali vyssie na podobny sposob ako burina :)
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne to nie, zbytocna praca. Moja mama to ma na hrade v takom mnozstve, ze tym vybavi celu rodinu na cely rok a rozda aj susedovcom v dedine, sama sa rozsiruje. Mama si obcas niekedy aj bucha hlavu, ze jej ma tolko, ak mozem odporucit, tiez si to daj len na nejaku cast inak sa ti roznesie po celej zahrade.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame na zahrade tolko salvie, za dva roky sa tak rozniesla, ze az no :O Huste, dlhe a velke, je jej vela a dobre sa jej dari, neokopavame.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako burinu vrthavas zo vsade nie, tak je podla mna jedno aky velky bude zahon, burinu vykopes a hotovo. pochybujem ze saslvia by sa mala okopavat, to asi nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?