Ruže pod stĺpovými jabloňami

Zdravim, chcem sa spytat, ci je vhodne vysadit zahon ruzi pod stlpovite jablone. Mam 8 jabloni zasadenych vedla seba a rozmyslam, ze by som pod ne zasadila pas ruzi. Je to dobry napad? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
nieje, vosky maju raj na ruziach aj na jabloniach, daj tam radsej levandulu ta vosky odpudzuje.
Odpovedať
@atlaska no, pri ruziach, co uz mam zasadene, mam zasadene levandule a musky som na nich mala aj tak...ale dakujem za nazor
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte vysadené ovocné stromy v trávniku, výsadbu ruží neodporúčame. Ak máte vysadené stromy na ploche, ktorú stále kypríte a okopávate, bolo by lepšie stromom ponechať voľné miesto v oblasti koreňov, tzv. misu, pre jednoduchšiu a priamu zálievku, možnosť hnojenia a prevzdušňovania pôdy. Výsadbu by ste teda mohli posunúť do priestorov medzi ovocnými stromami. Výsadba a teda výber druhov, by mala byť urobená tak, aby rastliny v dospelosti nebránili rastu ovocným stromom, prípadne im inak netienili, neodoberali živiny a vodu. Orientujte sa na nižšie rastliny, aj letničky alebo trvalky, prípadne v kombinácii s cibuľovinami. Ruže pre svoj rast podľa druhu a kultivaru vyžadujú aj priestor a neustálu prácu okolo nich, či už strihanie, hnojenie, kopcovanie, zazimovanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?