Rozšírenie úzkeho chodníka medzi záhradami na prejazd autom.

Ak máte niekto praktické skúsenosti s tým ako rozšíriť úzky chodník pre pešiakov na cestu dostatočnú na prejazd autom, sem s postrehmi. Jedná sa mi celkovo o právny postup a nie stavebný. Istotne bude nutný súhlas majiteľov susedných záhrad, to je samozrejmé. Je potrebný potom vykonať a zamerať nový oficiálny výmer každej záhrady a následný zákres do mapy v katastri?(Ak áno, aký je odhad za toto zameranie a zakreslenie cca?) Alebo, postačuje len nejaká oficiálna zmlúva o tom že každý dotknutý majiteľ záhrady dobrovoľne odstupuje šírku cca 1,5 m zo svojho pozemku pozdĺžne v prospech rozšírenia cesty? Jedná sa o peší chodník medzi záhradami v dĺžke cca 100m. Na každej strane tohto chodníka je osem záhrad. Záhradu mám v BA Krasňanoch. Túto diskusiu som otvoril v sekcii "Zahrada" nakoľko sa toto najviac týka záhradkárov a verím že sem chodia aj takí ktorí toto už vyriešili a poradia mi :) V inej sekcii by som sa minul asi konkrétnym skúsenostiam. Potrebujem hlavne postrehy od členov-záhradkárov ktorí toto realizovali prakticky. Prípadne zanechajte mi v pošte kontakt a zavolám vám. Vopred ďakujem za konkrétne a praktické možnosti riešenia. Mat.
Odpovedať
@matusb kto bude vlastniť a využívať tú cestu? Jeden majiteľ pozemku na konci tej cesty, či všetci záhradkári, ktorí sú popri ceste?
Odpovedať
@matusb hodil by sa situačný nákres, alebo kópia z katastrálnej mapy..predpokladám, že to bude nespevnená cesta, či? určite bude treba dať vypracovať geometrický plán na odčlenenie parciel
Odpovedať
Profilova fotka
ak jeden nesúhlasí a pozemky sú vysporiadané, zabudnite
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Chodník je nepriechodný. Vstup naň je len z jednej strany. Slúži výlučne na užívanie majiteľom záhrad ktoré s ním priamo susedia. Každý majiteľ záhrady susediacej s týmto chodníkom má spoluvlastnícky podiel na tomto chodníku. Nikto cudzí spoluvlastnícky podiel na tento chodník nemá. Cestu plánujem len štrkom vysypanú, uvažujem aj o betónových paneloch.
Odpovedať
@matusb otazka znie, ci aj zvysni 15 zahradkari su uzrozumeni s prezentovanym zamerom. Viem si predstavit, ze prvi 4 si povedia, ze to nepotrebuju, ze aj tak parkuju vonku a tym padom to bude nemozne.
Odpovedať
Páni diskutéri, v tretej vete som uviedol zmienku o tom že súhlas všetkých majiteľov bude nutný. Je to samozrejmé. Prosím o prispievanie od záhradkárov ktorí túto zmenu už realizovali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?